Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 14 / 2 / 0
19 sierpnia 2026yoshi420 pisze:
@Czoug tez nieprawda jest, ze do wapowania ma byc suche ziolo btw. Suchy wiór = słaby medyk, jebać producenta

takze CANTOURAGE to słaby medyk i jebać ich dwa razy.
Jak dla mnie Cantourage to bardzo przyzwoity medyk. Kupowałem kilkanaście razy i zawsze byłem zadowolony z jakości. Ostatnio MAC1, Gelato i teraz mam Orange Cake, jestem zadowolony z jakości.

Najbardziej za to podchodzi mi Canopy Growth. Wszystko od nich jest jakościowe, przesuszone kwiaty się praktycznie nie zdarzają. Aurora obecnie też całkiem przyzwoicie. Odkąd waporyzuję, wolę dopłacić i kupować suszę z górnych półek cenowych, (np mój ostatni faworyt Kush Mints 30% od Canopy, załączam zdjęcie), i tak zabawa wychodzi mnie dużo ekonomiczniej niż gówniany S-Lab czy przesuszony chrust na przecenie. Choć tutaj zdarzają się wyjątki, no i dychy za np 150zł to jaka by nie była, opłaca się wziąć, aby tylko działała. Boveda/Integra też robi spoko robotę w przywracaniu takich trupów do jako-takiej podatności.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 14 / 2 / 0
14 sierpnia 2026oorety pisze:
Wiele czynników na to wpływa. Media niektóre nadal straszą "Legalizacja nie działa, zwiększa liczbę uzależnionych". Trzeba poczekać cierpliwie aż w końcu wprowadzą legal. Szkoda że tak długo to trwa.

Widziałem na youtubie nawet jakiegoś terapeutę co odstawił heroinę i potem zwalał wszystkie grzechy świata na zioło "niszczy mózg, DNA".
To jest tragedia
Też to widziałem, ręce opadają. Nota bene mi zioło pomogło odstawić opiaty na dłuższy czas i wieść normalne życie. W dodatku pomaga na pare dolegliwości jak np ADHD czy migreny. Wkurwiają mnie ludzie którzy odstawiają zioło po 15 latach palenia15 wiader albo spliffów dziennie i nic nie robienia do tego, implikując że to zioło jest przyczyną tego, że zjebali sobie pół życia i mieli zespól amotywacyjny. xD
  • 12863 / 2510 / 0
Czemu te droższe susze wychodzą bardziej ekonomicznie, niż S-Lab? Gramatura ta sama (w sensie gram to gram), nabija się tyle samo, a cena śmiesznie niska... Chodzi o to, że s-laba trzeba kilkukrotnie więcej zużyć, żeby był ten sam efekt?
  • 2130 / 351 / 0
wczorajMagOgnia pisze:
19 sierpnia 2026yoshi420 pisze:
@Czoug tez nieprawda jest, ze do wapowania ma byc suche ziolo btw. Suchy wiór = słaby medyk, jebać producenta

takze CANTOURAGE to słaby medyk i jebać ich dwa razy.
Jak dla mnie Cantourage to bardzo przyzwoity medyk. Kupowałem kilkanaście razy i zawsze byłem zadowolony z jakości. Ostatnio MAC1, Gelato i teraz mam Orange Cake, jestem zadowolony z jakości.

Najbardziej za to podchodzi mi Canopy Growth. Wszystko od nich jest jakościowe, przesuszone kwiaty się praktycznie nie zdarzają. Aurora obecnie też całkiem przyzwoicie. Odkąd waporyzuję, wolę dopłacić i kupować suszę z górnych półek cenowych, (np mój ostatni faworyt Kush Mints 30% od Canopy, załączam zdjęcie), i tak zabawa wychodzi mnie dużo ekonomiczniej niż gówniany S-Lab czy przesuszony chrust na przecenie. Choć tutaj zdarzają się wyjątki, no i dychy za np 150zł to jaka by nie była, opłaca się wziąć, aby tylko działała. Boveda/Integra też robi spoko robotę w przywracaniu takich trupów do jako-takiej podatności.
Ciesze sie ze sie Tobie podoba. Obecnie mam Farm Gas od aurory i wypierd4la t cantourage na przedbiegach jedyne za co jestem wdzięczny co do cantourage to że tylko 5 wziąłem z przezorności
like the others before you
one by one we will take you
  • 14 / 2 / 0
dzisiajjezus_chytrus pisze:
Czemu te droższe susze wychodzą bardziej ekonomicznie, niż S-Lab? Gramatura ta sama (w sensie gram to gram), nabija się tyle samo, a cena śmiesznie niska... Chodzi o to, że s-laba trzeba kilkukrotnie więcej zużyć, żeby był ten sam efekt?
Tak. Przynajmniej ja mam takie odczucia. Takiego np. przesuszonego S-Laba muszę zużyć 2 razy więcej aby uzyskać efekt, który i tak rzadko kiedy mnie w pełni usatysfakcjonuje (z racji na dosyć niski poziom terpsów). + sam fakt że to po prostu jakościowo półka albo dwie niżej niż te droższe skuny. Porównałbym taki susz do polskiego outdoora, którego nikt zbytnio nie doglądał podczas uprawy, a oi zebraniu go, nie przeprowadził nawet poprawnego curringu. %-D Działać - działa, ale dla bardziej wymagających użytkowników raczej słabo zdaje egzamin. Oczywiście zdarzają się wyjąki, z raz czy dwa razy kupiłem nawet przyzwoitego S-laba.

Duży czynnik w jakości pełni data ważności suszu - im dłużej leży na magazynach (jeszcze w plastikowych pojemnikach, które nie są zbyt dobre do długiego przetrzymywania suszu), tym cenne kannabinoidy i terpeny po prostu się coraz bardziej ulatniają z upływem czasu.

Dlatego ogromnie szanuje apteki gdzie pracują farmaceutci znający się na rzeczy, czasami można wtedy przed zakupem susz np zobaczyć i powąchać.
  • 12863 / 2510 / 0
Coś jest faktycznie nie tak z tymi s-labami. Topy niby ładne, ale wyglądają jakoś dziwnie sztucznie i bez kolorów. Ma się wrażenie, że żywicy to tam nie ma. Działanie jest OK - w sensie działa, a Master Kush, którego mam m. in. na stanie na noc sprawdza się dobrze. Tylko muszę to mieszać ze swoim outdoorem, żeby być w pełni zadowolony (dużo CBN, bo to sprzed 2 lat jeszcze :)).
A dobry outdoor - słońce, ziemia, nawozy organiczne, curing w słoiku i może wyjść naprawdę dobry susz. Oczywiście daleki od Auror pod względem mocy, ale nowoczesne automaty mają już wygląd i moc kwiatów nie odbiegający od sezonów. To nie stare czasy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.