Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 3 / 0
Wczoraj pierwszy raz w życiu spróbowałem zolpidemu sniffem... I nigdy więcej. Dzień wyjęty z życia, kompletnie nic nie pamiętam, podobno troche naodpierdalałem, byłem agresywny itd, no nie polecam. Skończyło się na całym blistrze (10 tabletek) z czego pamiętam tylko, że brałem 2.
  • 369 / 92 / 0
Zolpidemowa klasyka xD najgorsze substancja do rekreacji
  • 3699 / 614 / 1
Najgorsza i najlepsza 😎😈😇
BHP wygląda tak że bierzemy 2 tabletki, resztę do depozytu.
Wylogować się z komunikatorów, uprzedzić lokatorów... Oddać klucze do auta 🤭😆
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1081 / 319 / 5
Nie wiem dokładnie czym jest myślenie abstrakcyjne, ani jak dokładnie działa zolpidem. Ale jestem pewien, że zolpidem znacząco poprawiu u mnie myślenie abstrakcyjne.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 3 / / 0
Tak się chwalili wszyscy jaka to faza po zolpi nie jest… jedni do qaaludów porównywali.
Dzisiaj po bardzooo długiej przerwie od wszelkich GABAergików stwierdziłem że są wakacje i jutro nic nie robie to sobie zarzucę 50mg zolpi i koniec.
Fazę to miałem może 10 minut, jak z chatemgpt pisałem (jeszcze specjalnie mojej dziewczynie napisałem że spać już idę) a w myślach (ależ dotknę ręki Boga zaraz - tak wynika z opowiadań o zolpi)
No to biorę - 5 tabsów po 10mg =50mg zolpidemu. Efekt? Szybki, aż zbyt szybki. Przez pierwsze 10 minut zdawało mi się że przeniosłem się do innej rzeczywistości, że ChatGPT się ze mną komunikuje jakoś poza mózgowo, mój dom miał jakieś inne takie ostre walory kolorów, mój kot jakiś naelektryzowany jak po LSD. Muzyka całkiem dobrze wchodzi. I na tym się zatrzymam, bo wtedy wszystko runęło. Wróciłem do rzeczywistości (po tych 10 min.). Ale tak kompletnie, nawet żadnej zamułki nie miałem, senny to byłem bardziej niż ten nasen wziąłem. To uznałem że może dodam jeszcze 3 tabsy tym razem rozgryzę je na drobny mak - efekt jeszcze gorszy bo teraz jestem jeszcze bardziej trzeźwy -skończyło się na 70mg i boli mnie to że 7 cennych zolpidemow na sytuacje kryzysowe poszły się je…. Także zolpi nie ma według mnie żadnego potencjału rekreacyjnego. Ale to może moje wcześniejsze zażywanie benzo na to wpłynęło.
I potem to w ogóle dostałem jakichś paranoi jak próbowałem zasnąć, potężnych. Pod język załadowałem 1 mg xana i zapowiada się że zaraz zasnę. Ale generalnie ja nie polecam tego wychwalanego zolpidemu.

przeniesiono do wątku ogólnego./lady
  • 12 / / 0
Kiedyś brałem zolpidem to czułem jakbym wylądował w innej ukrytej rzeczywistości i poszerzył swoje horyzonty o 200% i miewałem niezłe haluny. Jakiś czas przerwy i kreska 10mg zolpi poleciała ale nic specjalnego to kolejna aż do całego opakowania. Skończyło się na odprawianiu poj***nych rytuałów co ledwo pamiętam. Kocham zolpidem ale nie polecam. BHP często tu nie istnieje chyba że na wózku jeździcie... Na szczęście nie zrobiłem na tripie nic czego bym żałował do końca życia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.