Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 7 / 3 / 0
Wczoraj pierwszy raz w życiu spróbowałem zolpidemu sniffem... I nigdy więcej. Dzień wyjęty z życia, kompletnie nic nie pamiętam, podobno troche naodpierdalałem, byłem agresywny itd, no nie polecam. Skończyło się na całym blistrze (10 tabletek) z czego pamiętam tylko, że brałem 2.
  • 367 / 92 / 0
Zolpidemowa klasyka xD najgorsze substancja do rekreacji
  • 3698 / 612 / 1
Najgorsza i najlepsza 😎😈😇
BHP wygląda tak że bierzemy 2 tabletki, resztę do depozytu.
Wylogować się z komunikatorów, uprzedzić lokatorów... Oddać klucze do auta 🤭😆
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1078 / 318 / 5
Nie wiem dokładnie czym jest myślenie abstrakcyjne, ani jak dokładnie działa zolpidem. Ale jestem pewien, że zolpidem znacząco poprawiu u mnie myślenie abstrakcyjne.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.