BHP wygląda tak że bierzemy 2 tabletki, resztę do depozytu.
Wylogować się z komunikatorów, uprzedzić lokatorów... Oddać klucze do auta
"Rutyna to rzecz zgubna "
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Dzisiaj po bardzooo długiej przerwie od wszelkich GABAergików stwierdziłem że są wakacje i jutro nic nie robie to sobie zarzucę 50mg zolpi i koniec.
Fazę to miałem może 10 minut, jak z chatemgpt pisałem (jeszcze specjalnie mojej dziewczynie napisałem że spać już idę) a w myślach (ależ dotknę ręki Boga zaraz - tak wynika z opowiadań o zolpi)
No to biorę - 5 tabsów po 10mg =50mg zolpidemu. Efekt? Szybki, aż zbyt szybki. Przez pierwsze 10 minut zdawało mi się że przeniosłem się do innej rzeczywistości, że ChatGPT się ze mną komunikuje jakoś poza mózgowo, mój dom miał jakieś inne takie ostre walory kolorów, mój kot jakiś naelektryzowany jak po LSD. Muzyka całkiem dobrze wchodzi. I na tym się zatrzymam, bo wtedy wszystko runęło. Wróciłem do rzeczywistości (po tych 10 min.). Ale tak kompletnie, nawet żadnej zamułki nie miałem, senny to byłem bardziej niż ten nasen wziąłem. To uznałem że może dodam jeszcze 3 tabsy tym razem rozgryzę je na drobny mak - efekt jeszcze gorszy bo teraz jestem jeszcze bardziej trzeźwy -skończyło się na 70mg i boli mnie to że 7 cennych zolpidemow na sytuacje kryzysowe poszły się je…. Także zolpi nie ma według mnie żadnego potencjału rekreacyjnego. Ale to może moje wcześniejsze zażywanie benzo na to wpłynęło.
I potem to w ogóle dostałem jakichś paranoi jak próbowałem zasnąć, potężnych. Pod język załadowałem 1 mg xana i zapowiada się że zaraz zasnę. Ale generalnie ja nie polecam tego wychwalanego zolpidemu.
przeniesiono do wątku ogólnego./lady
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.