Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 405 / 49 / 0
Mam teraz tak, że walne sobie raz w tygodniu 50mg i to sprawia, że na drugi dzień jestem chory. Tak jakby ta mała dawka cały proces odstawienny zresetowała.
  • 15 / / 0
Jak odstawić zmniejszyć dawkę Tramalu brane 300 mg od 4 miesięcy ....
  • 150 / 19 / 0
Masz na forum mnóstwo informacji na ten temat. Najłatwiej odstawiać powoli, wiadomo. Czyli co tydzień lub dwa obniżaj o te 50 czy 75 mg czy ile tam masz w dawce. Wyżej dupy nie podskoczysz, ale jak rozłożysz to w czasie, to z pewnością będzie w miarę bezboleśnie. Pytanie oczywiście ile tego masz, jaki masz dostęp itd., tzn. czy możesz sobie pozwolić na długie odstawianie.
  • 15 / / 0
Czy mógłby ktoś mi pomóc .... Od 4 miesięcy biorę tramal dawkę 300 mg chce to zakończyć niestety recki się skaczyly i jestem zmuszony odstawić nagle .. czy są jakieś leki które złagodzą objawy ? Mam pregabaline czy będzie bardzo ciężko ? Tak długo nie brałem jeszcze nigdy .. proszę o jakieś porady . Pzdr !
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.