https://www.gov.pl/web/wsse-krakow/ostr ... -green-out
Zamówiłem Strawberry Strong+ w lutym i po wypiciu 30ml, to już nie to samo, wcześniej działał jak mocna sativa a teraz bardziej jak DXM, co oni tam dodają jakieś syntetyczne kanabinoidy? Szkoda, ten olejek wcześniej był świetny i działał rozweselająco, mocny haj po nim był
Mam pewne info, że sanepid zatrzymał produkcje greenoutów, jest też spora szansa, że zamknęli całą firmę Dutch Therapy, bo zaprzyjazniony sklep konopny poinformował mnie, że całkowicie stracili z nimi kontakt. Zostały jeszcze w różnych sklepach pojedyńcze sztuki ale więcej już niestety nie będzie. Shoty innych marek dalej są w produkcji i są dostępne, ale podejrzewam, że jak sanepid jednych z rynku wyrzucił to teraz wszystkie po kolei zaczną lecieć, no ale nie bądźmy tak pesymistyczni, może będzie git.
Swoją drogą jakieś opinie o żelkach brainwash? Kupiłem to dzisiaj przy okazji z ciekawości biorąc shota w sklepie konopnym. Raz jadłem tylko THC w formie żelka ale to był mniej legalny edibles xD Kumpel mówił, że 5 żelków wystarczy, prawda to? Jeśli tak to wychodzi to mega ekonomicznie.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.