ODPOWIEDZ
  • 918 / 163 / 0
Przy narkotykach najgorszy jest spływ mieszający się ze śliną oraz słabe nawodnienie jamy ustnej(nie picie wody chociażby), i często zapominanie o podstawowej higienie jamy ustnej jak mycie zębów. Do tego szczękościsk i już mamy bruksizm w zestawie, popękane szkliwo :D
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 35 / 6 / 0
No, dokładnie tak jest pare razy słyszałem taki jakby podziw że jakim chujem mam białe i wszystkie zęby, raz mi ziomek mówił że to chyba od amfetaminy bo coś tam narzekał że od papierosów mu żółkną xD
Tak samo z tymi słodyczami, właśnie wpierdalanie na noc i nie mycie zębów rozkłada ci zęby atom po atomie (tak sobie to najłatwiej tłumaczę) ja rzadko szczękościsku dostaje bo dragi biorę w akompaniamencie benzo a jak już faktycznie on występuje to przez chwilę ale to wtedy wsadzam język między zęby i po sprawie. No i jak już faktycznie jest jakieś wysuszenie to trzeba gębę przepłukać umyć zęby, no kurwa trzeba o to dbać bo wiocha jak chuj jak się uśmiechasz a tam okno wyjebane przy jedynce xD

Wiadomo ćpanie ćpaniem ale ja zawsze byłem takiego zdania że jak już jestem ćpunem to takim w miarę "ogarniętym" a nie jak typowy alkoholik nieogolony, jebiący i zaszczany zawsze staram się dbać o aparycję bo wtedy też ludzie inaczej na was patrzą i nawet często nie będą podejrzewać o ćpanie i mniejsza szansa o jakiś przypał.
  • 918 / 163 / 0
To bakterie niszczą zęby, oraz suchość jamy ustnej. Dobrze umyte zęby, nawet u regularnych palaczy potrafią mieć równie biały kolor. Tak samo próchnica - to nieumyte zęby, i bakterie rozwijające się tam niszczą ząb. A jaki rasowy ćpun pójdzie do dentysty na plombę, czy nie daj pan - kanałówkę która zaczyna się od jakichś 2000, bo kanałówki liczy się od korzenia. I później ludzie chodzą z rozwalonymi zębami nie zdając sobie sprawy jakie to jest niebezpieczne.
  • 5951 / 1230 / 43
Ja się wybieram niedługo do dentysty na przegląd klawiatury.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 35 / 6 / 0
No nie mówię że jestem jakimś okazem ale warto w jak największym stopniu prewencyjnie podchodzić do tego, ja nigdy nie miałem bólu zęba, dziur ani żadnych dolegliwości w jamie ustnej z powodu ćpania bo po prostu widziałem po starszych znajomych i najbliższym otoczeniu że zadbanie o to jest istotne. Bo przecież łatwiej umyć zęby niż iść do dentysty wstawić nowego czy leczyć się kanałowo. Też dużo zależy od genów ale kurwa no trzeba o ten aspekt dbać a szczególnie przy ćpaniu. Co do rasowego ćpuna to mam pare obrazów w głowie takich osób ale nie jestem jednym z nich.
  • 704 / 136 / 0
Mmigotka współczuję jak musisz bulić 2k za kanałowe. Ja mam genetycznie ultra słabe zęby tak jak moi rodzice, muszę chodzić praktycznie ciągle co miesiąc lub dwa do dentysty mimo że dbam najbardziej jak tylko się da, nie biorę żadnych stymulantow. A za kanałowe place 600, tyle że mam dentystkę do której chodzę od dziecka i lubimy się :)
:tabletki:
  • 918 / 163 / 0
Nigdy w życiu nie miałam kanałówki, ani nawet plomby bo mam bardzo zdrowe zęby. Ale pracowałam w krakowskich klinikach stomatologicznych %-D
  • 558 / 200 / 0
@krzychv kiedyś jeden dentysta mi powiedział, że nie ma czegoś takiego jak genetycznie słabe zęby.
Nie wnikałam, także nie potwierdzam i nie zaprzeczam.
Za to znam ten ból, bo też mam co chwilę coś do zrobienia mimo dbania o nie, ale u mnie to wynika ze zbyt ściśniętych zębów i mój dentysta ciągle powtarza, że mam się w końcu zabrać za założenie aparatu, bo tak będę go wiecznie odwiedzać co chwilę. Tylko już jestem chora jak mam to zrobić, bo kiedyś byłam już u ortodonty na konsultacji i żeby móc założyć aparat będę musiała najpierw usunąć kilka zębów (m.in. 5, która u mnie rośnie na podniebieniu i jest cała zrotowana bo nie miała miejsca żeby wyrosnąć w łuku, o 8 nie wspominając nawet bo są poza zgryzem).
  • 918 / 163 / 0
Usuwanie 5 lub 4 to częsta praktyka w leczeniu ortodontycznym, tak samo jak 8. Na twoim miejscu jednak bym się za to zabrała, szkoda Twoich zębów.
  • 558 / 200 / 0
@mmigotka jedna 5 tylko jest do usunięcia, pozostałe zostają.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.