Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 304 / 31 / 0
@sertralinowy
Escitalopram dawka 10 lub 15 max 20mg dziennie daj mu się rozkręcić super ssri lepsze niż sertralina jak dla mnie.
  • 5 / / 0
Escitalopram to mnie całkowicie zdemotywuje, jak on jest najbardziej selektywny.
  • 4 / / 0
Ups, nie chciałam i bardzo Cię przepraszam za błąd - /SNRI i paroksetyna/. Dopóki doputy nie napisałeś tutaj, że paroksetyna jest SSRI’em byłam święcie przekonana, że to typowe SNRI. Skąd taki zonk? Nie wiem ale z pewnością podszyty tym jakie oddziaływanie miał na mnie ten lek. Ok. Inna bajka. Napisałeś o tym, że potrzebujesz leku, który podkręcałby dopaminę stąd moje pytanie ————. -Czy w swojej historii miałeś do czynienia z lekiem o nazwie Anafranil? Jeżeli nie, warto spróbować. Anafranil czyli klomipramina to lek z grupy TLPD.—— Klomipramina hamuje wychwyt zwrotny dopaminy, co powoduje zwiększenie jej stężenia w niektórych obszarach mózgu, co za tym idzie z marszu masz na tacy spotęgowane działanie przeciwdepresyjne. Tu na hype jest nawet oddzielny wątek poświęcony klomipraminie. Zawsze możesz sobie poszperać. 'a nóż widelec to strzał w 10'tkę…
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.