Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 904 / 159 / 0
Ale jednorazowy atak padaczki to nie jest choroba przewlekła. Przy odstawieniu benzo lub alkoholu można mieć ataki, ale nie stwierdza to choroby. To miałam na myśli @CloneserSztuki
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 298 / 31 / 0
@mmigotka no tak racja ale po jednym takim napadzie padaczkowym można się nabawić padaczki na stałe rzadko się to dzieje ale jest to możliwe.
  • 5 / / 0
05 czerwca 2026CloneserSztuki pisze:
@mmigotka
Epilepsja i padaczka to dokładnie ta sama choroba neurologiczna. Terminy te są synonimami i można stosować je zamiennie. Słowo „padaczka” to nazwa polska i powszechna, natomiast „epilepsja” pochodzi z greki i jest terminem częściej używanym w żargonie medycznym.

Nagłe odcięcie organizmu od benzodiazepin (tzw. "cold turkey") jest bardzo niebezpieczne. W skrajnych przypadkach silne drgawki mogą doprowadzić do stanu padaczkowego, który zagraża życiu i może skutkować trwałym uszkodzeniem mózgu(np trwała epilepsja)
A nie jest tak, że jakieś stopniowe pogorszenie samopoczucia będzie? Jak byłem na końskich dawkach Diazepamu przez kilka lat, dwócyfróka codziennie leciała, już nie pamiętam jaka i odstawiłem CT to po czterech dniach mnie skręciło, ale nie miałem od razu padaczki. A Diazepam ma dłuższy czas półtrwania od klona. Tymczasem kończy się piąty dzień i samopoczucie bez zmian. Jakichkolwiek.
  • 789 / 47 / 0
Czasem miewam że ta cała rozpiska bezno.org.uk przez tą profesor to chodzi o padake polekową i po urazowom bo tylko klon jak wiemy ma działanie przeciwdrgawkowe i polekowe jako najmocniejsze benzo. W tych czasach drogie dzieciaki liczy się mikrodosing. Dawki 8mg to ja po 12 latach jedzenia najmocniejszych benzo nie muszę jeszcze ładować wystarczy mi 2-3mg i dzień aktywny no może nie aż tak ale po takim czasie znośnie. Nie wiem co by ze mną mogło być nie tak jakbym nie zarzucił nawet 1mg dziennie.
  • 5 / / 0
Dziś mija 8 dzień od rozpoczęcia redukcji. Cały czas biorę 8mg. Samopoczucie normalne, żadnych objawów abstynencyjnych. Czy nadal jest duże zagrożenie padaczki itp, uporczywych, oznak skrętu? W ilu procentach jestem wygrany? Bo mi chodzi o ustawienie stanu stacjonarnego klonazepamu we krwi przy dawce 8mg codziennie rano. Nie planuję dalszej redukcji na razie.
  • 1024 / 313 / 5
@lufa696969 Na stacjonarnym poziomie 8mg nie ma ryzyka padaczki.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.