Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 85 / 4 / 0
Witajcie. Ile dni trzeba odczekac przechodzac z olanzapiny na kwete ? (Olanzapine bralem okolo tygodnia)
  • 5886 / 1217 / 43
Myślę, że.nie ma żadnych przeciwskazań.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 24 / 2 / 0
Brałem kwete w dawkach od 100mg do 300mg, ogólnie psychiatra powiedziała mi, że powyżej 100mg ketrel słabiej już działa wraz z zwiększaniem dawki. Ketrel u mnie jedynie na spanie, w ciągu dnia nie ma jakiś mocniejszych efektów.
Jestem bóstwem, lepszym ćpunem od was i jadę was kurwy na haxach
  • 5886 / 1217 / 43
Ja też przyjmuje to na spanie. Zaczynałem od 50mg a teraz 100 - 300.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 694 / 135 / 0
też biorę na spanie już z dwa lata, 100mg codziennie przed snem. Większość czasu nasennie działa lepiej niż benzo
:tabletki:
  • 5171 / 925 / 0
Ja również od dłuższego czasu biorę setkę nasennie. Działa dobrze i wydaje się do tego stworzona, rano nie mam zmulki. Jeden z lepszych neuroleptyków a wydaje się stworzona do leczenia bezsenności.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 21 / 3 / 0
Kiedyś brałem bo niby mialo pomagać. Raczej mi nie. Uzależnia gorzej niz benzo, skręty po tym to tragedia. Wyginanie ciała jakieś napięcie, mimowolne ruchy.
Na sen najlepiej bylo brać do 50mg a wyższa dawka to juz warzywo z mózgu.
Na dzien dzisiejszy wole wrzucic cos ala rolki albo lorki.
Dodawali do tego jakis pridinol czy inne gówna.
Do dziś nie moge brać lekow typu hydroksyzyna czy tych cholinergicznych bo sie zaczynam caly trząść jak parkinson albo epileptyk i ratuje sie clonem.
  • 31 / 2 / 0
Ja brałam i w ciągach i doraźnie, na początku działała tak jak powinna, czyli kładła mnie do spania po 25 mg od razu, bo głównie na to miałam ją przepisywaną. Później nawet 150 mg już mnie nie robiło i odstawiając nie czułam w zasadzie jakiś efektów odstawiennych, po kilku miesiącach tolerancja też spadła na tyle, że 25 mg znów dawało radę mnie położyć skutecznie spać. Nie lubię jedynie tego, że rano po niej jestem pół przytomna i ciężko mi się wstaje i myśli o czymkolwiek, szczególnie jak człowiek chodzi do szkoły czy pracy.
  • 24 / 1 / 0
Mam pytanie otrzymałem od lekarza kwetapine 25mg abym zazywal doraznie na lęki , ogólnie czytalem ze ten lek jest stowarzyszenie na sen jak radzicie doraznie mam sens zazywac rano?
  • 533 / 193 / 0
@Kazik444 ja go dostawałam kiedyś doraźnie, ale to jak miałam wolne i nie chodziłam do pracy/leżałam w szpitalu, bo jedyne co mogłam po nim robić to spać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe