Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 107 / 15 / 2
witam wszystkich, od jutra wchodzę na program substytucyjny i te głupki będą robić za każdym razem codziennie przez pierwszy miesiąc testy moczu, a ja biore regularnie alpre (codziennie) i sie zastanawiam, jak ich przechytrzyć. Czytam tutaj ze picie dużej ilości wody pomaga + witamina C której obecnie nie mam. Chociaż wątpię czy w moim wypadku to by w ogóle pomogło bo podobno te benzo może się trzymać w organizmie nawet 2 tygodnie (czy się mylę??).

Zastanawialam się też czy nie pomogłoby wlanie do kubeczka wody tzn rozcieńczenie moczu z wodą albo (chyba najgłupszy pomysł, nawet nie wiem nic o tym czy to zadziała) wlanie zielonej herbaty. Fakt czy te testy wykrywają czy płyn to rzeczywiście mocz czy nie np kwasowość danego płynu w kubeczku etc.

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi, a w witaminę C na pewno się zaopatrzę. Powiedzieli że jak nie odstawię tego sama (brałam 0,5mg dziennie a teraz schodzę do 0,25mg dziennie) to albo mnie gościu wyśle na odwyk w Świeciu (podziękuję, mam inne ambicje niż leżenie w jednym miejscu) albo mnie wywali z programu. Mam jeszcze ostateczną opcje, jak mi się nie uda odstawić to po prostu od psychiatry będę to brać ale to jest bardzo duży koszt na który niezbyt mnie stać
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 2011 / 123 / 0
@trupiwrak jak jesz alprę codziennie to jesteś nią tak nasączony, że nie ma chuja, musi wyjść. A na programie na pewno znają takich cwaniaków co próbują fałszować testy, znają więcej sztuczek niż możesz wymyślić. Zakwaszanie próbki kwaskiem co najwyżej zepsuje test, nie wyjdą paski kontrolne, po prostu powtórzą, a za 3 razem to już Ci będą patrzeć na siura czy coś nie odpierdalasz. Jedyna opcja dla Ciebie to złapać jakiegoś ziomka z programu wcześniej i poprosić żeby naszczał Ci do kubka czy butelki.
  • 3 / / 0
Słuchajcie całą noc waliłem kryształ i spałem 2h zacząłem odsypiać w dzień i mama do mnie że dziwne że spie w dzień (bo ja ogólnie to nie śpię w dzień) i tescik idę szczać przed tym wypiłem 1,5l wody no i nalałem i wylałem (niby przypadkiem) żeby to sie rozcienczylo jeszcze bardziej wiadomo w tych nerkach no i następne podejście nalałem do kubka co stał w kiblu z 10-15ml wody i resztę doszczalem tam z pół kubka i nie wyszło nic pozdro dobry sposób raz na jakiś czas
  • 5171 / 925 / 0
@CrazzyX56 bo to był pewnie zwykły multitest, one nie wykrywają katytonow zazwyczaj, nie wiem czy w Polsce w ogóle są jakieś narkotesty które wykrywają "kryształ" czyli całą grupę katynonów.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 697 / 314 / 0
Kilka lat temu pracowałem w PKP. Musiałem przejść mnóstwo badań, odwiedzić wielu lekarzy, pod każdym względem musiałem być przebadany, toksykologia była na końcu oczywiście. Kiedy się dowiedziałem że mam szanse dostać tą prace, zostałem skierowany do wielu lekarzy, okulista, laryngolog, psycholog, różne testy, rozmowy z lekarzami których nie znałem więc nic po znajomości nie dało się załatwić.
W tym czasie ciągle brałem leki antydepresanty, diazepam oraz pregabaline.
Miałem 2 tygodnie na oczyszczenie organizmu z trawy oraz spida, piłem też kilka piwek codziennie w tamtym czasie. Leków nie odstawiałem.
Zależało mi bardzo na tej robocie. Wszystkie badania u lekarzy wyżej wymienionych miałem pozytywne ale.. przez te 2 tygodnie nie tykałem żadnych używek, zrezygnowałem nawet z wieczornego piwka. 5 dni przed wyjazdem do Lublina na toksykologie, krew, mocz itd zrobiłem sobie test z apteki na mj i spida. Wyszło mi że trawa nadal występuje w moczu.. byłem w szoku..
Pojechałem na te badania, lekarz się przyczepił do mojej wątroby pamiętam oraz wysokie ciśnienie tętnicze.. powiedziałem że stresuję się zawsze jak widzę lekarza.
Do Lublina przyjechałem oczywiście na czczo i pierwszy poranny mocz nalałem w pojemnik. Mocz oddałem jakieś 4 godziny przed badaniem na toksykologii. Mocz był zimny. Ja nadal nie pewny czy jestem czysty czy nie.
Pani doktor kazała mi coś tam wypełnić i dała mi nowy pusty pojemnik na mocz. Ja wyjąłem z plecaka ten mój mocz i mówię jej że oddałem go 4 godziny temu czyli przed przyjazdem, na czczo po przebudzeniu. Pani się uśmiechnęła do mnie takim lekko podejrzanym wzrokiem i powiedziała : "Fajnie, że pan oddał mocz i pan go przywiózł... Jednak wie pan ? Proszę za kotarę, tu jest pojemniczek, stary mocz proszę wyrzucić bo ja lubię tylko gorący mocz :) a jak Pani się siku nie chce.. żaden problem, ja mam czas, poczekam aż się panu zachcę :)"
Ogólnie dostałem się do tej pracy. Więc najwyraźniej mocz był czysty. Zdziwiło mnie również to że byłem na lekach ssri, prega i Diazepam :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 5171 / 925 / 0
@Krzysiu86Dr no tutaj akurat nic dziwnego w zachowaniu Pani że nie uwierzyła na słowo i badanie chcę widzieć naocznie skoro to toksykologia. Przecież mogłeś przywieźć równie dobrze czyiś mocz "czysty" a nie swój i ona nie ma jak tego zweryfikować.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.