Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 513 / 192 / 0
Sprawdziłam wyższe dawki do 24mg - jakbym nic nie wzięła. Nie działa u mnie totalnie bromazepam. Gorzej niż placebo %-D dodam, że nie mam tolerancji na benzo - 0,5mg alprazolamu mnie usypia, 24mg bromazepamu wzięte na raz (i była to trzecia styczność z bromazepamem w życiu w ogóle, wcześniejsze w o wiele mniejszych dawkach: 3 i 6 mg) - nic, null, zero odczuwalnego jakiegokolwiek, chociażby minimalnego działania.
Mój magik nawet nie był zdziwiony jak mu powiedziałam %-D a przynajmniej tego nie okazał i zapytał tylko co ma mi dać innego w zamian co na mnie działa.
  • 31 / 1 / 0
Dziwne w chuj.. jak ja mam wystrzeloną tolerke na benzo, tak bromek zawsze na mnie zadziałał i to w dawkach 6/12 mg, i to o tyle ciekawiej od alpry, że czuć było specyficzne działanie euforyczne i "pluszowe". Za to lubiłam właśnie raz na jakiś czas dla odmiany wrzucić bromazepam, bo normalnie jem alprazolam i klony. Profil działania jest bardzo kuszący
  • 513 / 192 / 0
@CandyNeko, dziwne dla większości, dla mojego lekarza nie dziwne bo zna mnie od lat i wie, że ja nie reaguje jak normalny człowiek czasami ;) na diazepam reaguje paradoksalnie, alpre kilka lat temu jadłam przez kilka miesięcy w dawkach po 8mg dziennie, odstawiłam z dnia na dzień do 0 bez żadnego problemu. Większość psychiatrów by się za głowę chwyciła i w życiu mi takich ilości benzo nie wypisywała wtedy - mój lekarz ma trochę większy luz w moim przypadku bo przekonał się empirycznie, że nie tak łatwo u mnie o uzależnienie, ale to też nie oznacza, że wypisze mi zawsze ot tak bo mam taki kaprys. Jak widzi że rzeczywiście potrzebuję czegoś doraźnego - ok, nie ma problemu, nawet jeśli to doraźnie miałoby trwać kilka miesięcy, ale wie, że ja później to odstawie i przez kilka miesięcy nawet nie spojrzę na benzo, bo nie mam potrzeby, a dla mnie nie ma nic rekreacyjnego w działaniu tych leków, żebym chciała je brać z innych powodów niż rzeczywista potrzeba.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.