Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 8 / 0
hej czy fenibut może zmniejszyć wchłanianie MPH? Ma kwasowy odczyn mocno, więc teoretycznie właśnie tak
  • 17 / 1 / 0
Bardziej realne jest to, że fenibut może po prostu zmieniać subiektywne odczuwanie działania MPH przez swoje działanie uspokajające może „wygładzać” pobudzenie albo zmniejszać odczuwalny efekt stymulacji. W praktyce wiele osób interpretuje to jako słabsze działanie, choć farmakokinetycznie wchłanianie może przebiegać podobnie.
  • 3112 / 1069 / 0
w/w gabapentynoid,działaniem przypominający baklofen - jedyny dostępny tego typu lek w obrocie, który jest agonistą rec. GABA-B, a nie A, jak wszystkie pozostałe środki tłumiące (barbituraty, benzodwuazepiny, czy choćby etanol - przez polaków nabywany "OTC" i ze smakiem spożywany, niekiedy już w godzinach porannych).

nie zgasi on mówiąc prosto efektu pobudzającego, uspokoi aspekty związane z jego skutkami ubocznymi, tak jak wyżej to pięknie określono - efekt będzie "wygładzony".

natomiast ja, to bym nazwał baklofen w niskich do umiarkownych dawkach środkiem wzmacniającym efekty metylofenidatu (także lisdeksamfetaminy + dekstroamfetaminy), a to dlatego, że on też w pewien sposób zwiększa ogólną ilość dopaminy, pomijając detale dot. farmakologii. ja jestem w stanie zaobserwować, będąc na 20-30 mg baklofenu, po dobraniu 40 mg metylofenidatu doustnie, że działanie stało się właśnie bardzo "gładkie, płynne". trudno to opisać, to się czuje. kiedyś ten fenomen opisywałem we wątku, albo dot. stymulantów, albo baklofenu.

@maphash wracając jeszcze do tematu "pokręcania: efektów metylofenidatu, to tak powinno być - działanie MPH jako stymulantu wystarcza. jednak leki prokognitywne, to coś zupełnie innego i choć MPH jest nootropem, to technicznie winno klasyfikować się w grupie stymulantów.

u mnie niestety zachodzi potrzeba dodatkowego zaplecza farmakologicznego, aby po prostu nie tracić tyle leków, bo wpakowałem się w chroniczny ciąg, gdzie już naprawdę używam zbyt dużo, a mało co to daje - "drug holiday" zrobić jeszcze nie mogę, więc jedynie opcja wzmacniania go w ten sposób mi pozostaje. ale nie raz miałem ten problem i później było pół roku normalnie - Concerta i Medikinet, czasem rekreacyjnie, ale głównie medycznie (ADHD).

obecnie odnoszę wrażenie, iż działanie MPH wzmacnia mi agomelatyna, amantadyna i ten baklofen.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.