Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 5120 / 916 / 0
Kiedyś piłem jak głupi głównie zielone monstery i redbulla. Rozwalają bebechy tu już nie chodzi tylko o kofeinę i działanie psychoaktywne ale ogólna szkodliwosc gdzie dzieci tego mocno nadużywały. Dobrze że zakazali.

A jeśli o mnie chodzi to teraz tylko Red Bull od święta.

Lepiej kawy sie napić. Dwie kawy to na zdrowie wyjdą.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 5120 / 916 / 0
2 lata już prawie od zakazu sprzedaży energetyków ludziom poniżej 18roku życia, nikt już nie sięga po energole że taka stypa? Dziś pojechałem kupić wodę bo brakło i moim oczom ukazał się ulubiony energy drink, nie pamiętam kiedy ostatnio piłem ogólnie energetyka jakiegoś więc postanowiłem się skusić i wymienić przy okazji moje top 3 i zapytać was o waszą topke?

1. Rocstar czarny
2. Red Bull standardowy
3. Monster zielony

Zaznaczam jednak że dałem sobie spokój z picie tych napojów, działania psychoaktywnego nigdy nie czułem specjalnie jakos ale lubię smak niektórych energoli. Krótka historia z zycia wzięta. Mój siostrzeniec 25l, pił właśnie za dużo tych napojów, kupował całe skrzynki dzików, do tego nie zbyt zdrowe jedzenie w postaci fastfoodow kebaby, McDonald itd i po jakichś 2 latach takiego trybu życia na badaniach ogólnych z krwi czy próby wątrobowe wszystko praktycznie poniżej, powyżej normy i się ogarnął po tym. Pół roku zdrowego trybu życia(dieta, Sport) i wrócił do żywych. Nie sięga już w ogóle ani po fast foody ani po energetyki. Podsumowując, dobrze że zdelegalizowali to dla dzieci i młodzieży bo to że napoje energetyczne niszcza zdrowie przy nadużywaniu to fakty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 1028 / 90 / 0
Takie rzeczy testowałem na przełomie nlatek / 20latek. Wtedy to i kawa szła na co dzień. Od jakiegoś czasu, jak już to ogarnąłem, to yerba, yerba, yerba. Kawunia od święta jako odskocznia. Energetyki oglądam jedynie w lodówkach przy okazji zakupów. True story.
  • 4466 / 709 / 2198
Szczerze? Ostatnio tak się spiłem tym, że kawy + energetyki nic nie dają. Przytyło mi się też, ulałem się leciwie, więc muszę to zrzucić. Jeżeli mam cokolwiek polecić, to unikać tego szitu, bo niczym nie różni się to od stymulacyjnego gówna w postaci legalnych substancji, a w sumie - kawa nawet zdrowsza.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.