Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 5110 / 915 / 0
Kiedyś piłem jak głupi głównie zielone monstery i redbulla. Rozwalają bebechy tu już nie chodzi tylko o kofeinę i działanie psychoaktywne ale ogólna szkodliwosc gdzie dzieci tego mocno nadużywały. Dobrze że zakazali.

A jeśli o mnie chodzi to teraz tylko Red Bull od święta.

Lepiej kawy sie napić. Dwie kawy to na zdrowie wyjdą.
  • 5110 / 915 / 0
2 lata już prawie od zakazu sprzedaży energetyków ludziom poniżej 18roku życia, nikt już nie sięga po energole że taka stypa? Dziś pojechałem kupić wodę bo brakło i moim oczom ukazał się ulubiony energy drink, nie pamiętam kiedy ostatnio piłem ogólnie energetyka jakiegoś więc postanowiłem się skusić i wymienić przy okazji moje top 3 i zapytać was o waszą topke?

1. Rocstar czarny
2. Red Bull standardowy
3. Monster zielony

Zaznaczam jednak że dałem sobie spokój z picie tych napojów, działania psychoaktywnego nigdy nie czułem specjalnie jakos ale lubię smak niektórych energoli. Krótka historia z zycia wzięta. Mój siostrzeniec 25l, pił właśnie za dużo tych napojów, kupował całe skrzynki dzików, do tego nie zbyt zdrowe jedzenie w postaci fastfoodow kebaby, McDonald itd i po jakichś 2 latach takiego trybu życia na badaniach ogólnych z krwi czy próby wątrobowe wszystko praktycznie poniżej, powyżej normy i się ogarnął po tym. Pół roku zdrowego trybu życia(dieta, Sport) i wrócił do żywych. Nie sięga już w ogóle ani po fast foody ani po energetyki. Podsumowując, dobrze że zdelegalizowali to dla dzieci i młodzieży bo to że napoje energetyczne niszcza zdrowie przy nadużywaniu to fakty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1028 / 90 / 0
Takie rzeczy testowałem na przełomie nlatek / 20latek. Wtedy to i kawa szła na co dzień. Od jakiegoś czasu, jak już to ogarnąłem, to yerba, yerba, yerba. Kawunia od święta jako odskocznia. Energetyki oglądam jedynie w lodówkach przy okazji zakupów. True story.
  • 4464 / 709 / 2198
Szczerze? Ostatnio tak się spiłem tym, że kawy + energetyki nic nie dają. Przytyło mi się też, ulałem się leciwie, więc muszę to zrzucić. Jeżeli mam cokolwiek polecić, to unikać tego szitu, bo niczym nie różni się to od stymulacyjnego gówna w postaci legalnych substancji, a w sumie - kawa nawet zdrowsza.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.