Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3205 / 388 / 0
08 kwietnia 2026Cpundog2 pisze:
od 2 miesięcy biorę bromazolam 0.3-0.4mg co 2-3 dni, myślicie, że jestem uzależniony już?
Psychicznie to na pewno. Fizycznie raczej nie, skoro po 3 dniach nie masz skręta tylko ciśnienie na kolejną dawkę.
  • 56 / / 0
08 kwietnia 2026Bingb0ng pisze:
my bad, jakoś niezauważyłem :)

to co piszesz, wskazuje już na uzależnienie przynajmniej psychiczne, skoro nie jesteś w stanie się powstrzymać. przy takiej dawce i 2 miesiącach wątpię, że dostaniesz telepki, ale że tak powiem im głębiej w las tym będzie gorzej, więc im szybciej z tym skończysz tym lepiej, bo powiedzmy jeżeli jeszcze tak polecisz 2,3 miesiące to zaczną się poważne schody.
co to znaczy zaczną się poważne schody? załóżmy, że poleca tak te kolejne 2-3 miesiące albo nawet 6 miesięcy będę brał co 2-3 dni i NIE zwiększe dawki tylko będę przy tym 0.3mg co 2-3 dni to co niby miałoby się dziać jakbym na tydzień odstawił przy tak niskiej dawce dosłownie to jest dawka progowa, to tak jakby wypijać co 2-3 dni po kilka piw i tak można pić latami i jak nie zwiększysz dawki browarów to rzucisz bez problemu. Szczeże to myślę, że problem z benzo zaczyna się dopiero wtedy jak się zaczyna zwiększać dawki, wątpię, żeby wystąpiło jakiekolwiek uzależnienie fizyczne przy braniu co 2-3 dni nawet większych ilości niż 0.3mg.

Co to znaczy "mieć skręta" na odstawce benzo? albo "telepanie" ?
  • 831 / 151 / 0
@Cpundog2 przy uzależnieniu fizycznym skręt po benzo to objawy somatyczne takie jak: bezsenność, niepokój, lęk, ataki paniki, drżenie i ból mięśni, kołatanie serca, nadmierne pocenie się, koszmary senne, rozdrażnienie. W moim przypadku występowały też skurcze mięśni w różnych partiach ciała - bardzo bolesne np w łydkach, mięśniach brzucha(wyglądałam jak krewetka), do tego mdłości, brak apetytu. Oprócz tego dziwne schizy - ja np ciągle miałam wrażenie, że coś mi przemyka kątem oka, wkręcałam sobie ciągle, że ktoś mi chodzi po mieszkaniu, bałam się wziąć prysznic bo miałam wrażenie że właśnie mi się ktoś włamał do mieszkania.
A telepanie to po prostu określenie na drżenie ciała, zwłaszcza rąk, które czasem nie pozwala utrzymać normalnie szklanki z wodą, uczucie takiego rozstrzęsienia od środka, zawroty głowy, niemożność znalezienia miejsca dla siebie, wiercenie się. Ale przede wszystkim chodzenie takim 'rozstrzęsionym', zwłaszcza przy nagłym odstawieniu dużej dawki lub przy zbyt szybkiej redukcji.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 538 / 136 / 0
@Cpundog2 z calym szacunkiem, ale odnosze wrazenie ze obrales strategie powtarzania tych samych pytan, az do uzyskania satysfakcjonujacych cie odpowiedzi. niestety to tak nie dziala. nikt kto ma pojecie a nie ma zarazem zlych intencji wzgledem ciebie nie napisze ci ze zakladany przez ciebie system brania benzo daje gwarancje ze wszystko bedzie ok, na wieki wiekow, amen. choc pewnie dasz rade w taki sposob jechac relatywnie dlugo.

a jesli idzie o poziom leku, o ktorym wyzej pisze Fraulein mmigotten to chyba juz pytalem cie, czy kiedykolwiek zaliczyles porzadna alkoholowa delirke. to jest ten level, zapytaj dowolnego alkoholika z wieloletnim stazem i dlugimi ciagami to ci opowie.
  • 363 / 90 / 0
Po prostu tak się objawia część uzależnienia psychicznego oraz system zaprzeczeń i iluzji, dokładnie będzie tak pytał aż ktoś mu przytaknie że może tak robić i nic mu nie grozi :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.