...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 559 / 28 / 0
Dziękuję @CloneserSztuki !
Pozdrawiam Cię serdecznie i spokojnych świąt, jak również dla wszystkich czytających;)
  • 65 / 21 / 0
02 kwietnia 2026kwasiarz pisze:
Wybieram się na nowy dworek koło sierpnia trzymajcie kciuki, chce odzyskać siebie

Zeruje pierw wszystkie leki do zera, całkowicie, z teścia też schodzę, mam plan na przyszły rok gdzie muszę być całkowicie czysty i sprawny fizycznie, trzymajcie kciuki ✌️
Jak masz jedynie plan dostać się np. do jakichś służb/wojska (tak domniemuję z tego co napisałeś) i ci nie wyjdzie to to trochę za mało żeby pozostać trzeźwym jak dla mnie. Poza tym jak się dostaniesz to zdaj sobie sprawę, że praca w jakichkolwiek służbach wiąże się z ogromnym stresem co skłania do nawrotów.
Zresztą "zderzysz się" z leczeniem to zobaczysz ile osób kończy a ile wyjedzie podczas oby jak najdłuższego twojego pobytu, którego życzę ci ukończenia. Tylko skończyć nie równa się też, że przestaniesz na pewno brać.

Nie chcę cię w żaden sposób zniechęcać i powątpiewać w sens leczenia, ale jak dla mnie motywacja typu "muszę być za rok trzeźwy i sprawny to trochę mało".
Jednak nie warto rezygnować, czasem dużo zmienia się w ośrodku i ludzie z zerową motywacją kończą i nie biorą. Tak, że powodzenia.
  • 559 / 28 / 0
@Grzejnik800 Domniemanie masz dobre, celuję w elitarne służby. Mam jednak różne warianty, to nie jedyny plan, jednak każda wariacja wymaga stabilności ode mnie, nie złamie mnie, jeśli nie dostałbym się, tak myślę. Czas zweryfikuje, przez okres w ośrodku mogę też nabrać innego poglądu i zmienić wartości. Wiem, że w tym momencie umysł nie myśli trzeźwo. Główny cel to odzyskać siebie. Swoje przecpałem, ale nadal jestem człowiekiem rozumnym, nie zrobiłem z siebie warzywa, mam wiele perspektyw. Dzięki za posta.
  • 65 / 21 / 0
To ci od razu powiem, że (raczej) z uzależnieniem nie masz szans dostać się do Wojsk Specjalnych. Tam liczy się przede wszystkim zachowanie trzeźwego myślenia i odpowiedniego działania (nie spyerdolenia zadania) wręcz na granicy stresu pourazowego. To praca dla ludzi z niezłomnym charakterem, którzy w najgorszych momentach są w stanie działać i się nie poddać. Determinacja, dyscyplina, wola życia/przeżycia, hart ducha w warunkach gdzie 99% osób się poddaje przy braku/minimalnej ilości jedzenia, snu, ciągłemu poddawaniu silnemu stresowi, manipulacjom etc.
Zresztą tam szukają osób z konkretnymi cechami charakteru, które właśnie są w stanie wykonywać te zadania na granicy wytrzymałości psychiki, mięśnie tam odpadają na rzecz psychiki w pewnym momencie gdy już np. fizycznie nie masz siły, ale pokonujesz to siłą charakteru. Sory, ale ja tam ćpunów byłych nawet nie widzę. Jak wyebałeś się w uzależnienie to raczej tych cech poszukiwanych przez Wojska Specjalne nie posiadasz niestety.
Sory, ale od bardzo dawna jestem zajarany wojskiem, służbami specjalnymi etc. i na podstawie doświadczenia oraz znajomości z wojskowymi, których znam mogę ci z praktycznie niemal pewnością powiedzieć, że WS nie są dla ciebie.
  • 559 / 28 / 0
Legia cudzoziemska przyjacielu;)
Nie podważam Twojego zdania, ale mam inne doświadczenia i uważam, że mam szanse. Jestem młody i mam kurewsko silnego ducha, a psychikę mogę szlifować nawet i przez następne lata. Nie stawiam wszystkiego na jedną kartę. Pozdro!
  • 65 / 21 / 0
Hehe, to lepiej to edytuj bo za służbę w obcym wojsku to się idzie do więzienia;). Na pewno się o tym otwarcie nie pisze w internecie.
Dla mnie osobiście kiedyś LC rzeczywiście była najbardziej elitarna, ale nie wiem czy z racji wieku czy głębokich zainteresowań w temacie wojska uważam dziś, że jedynie nasze Wojska Specjalne są dziś godne uwagi młodych ludzi i ogólnie uważane za najlepsze na świecie. Wystarczy obejrzeć Grom Historia Prawdziwa. Stary film, ale jako pierwszy pokazał, że polski GROM jest wręcz lepszy od Delta Force. Tam mówią, że na równi, ale tam gdzie nie dawali rady Amerykanie tam wysyłali Polaków, którzy zawsze dawali radę:).
Oczywiście nie tylko GROM, mamy 5 wspaniałych Jednostek Specjalnych w Polsce.
Moim zdaniem głupotą jest dzisiaj wybór LC. Jak się miało 18-20 lat i słyszało, że ktoś był to robiło wrażenie, dziś to- przynajmniej polskie wojska robią dużoooo większe wrażenie niż LC.
Chvjowy lektor, ale w miarę nowy film, gdzie w końcu otwarcie mówią, że Polskie WS są najlepsze na świecie:
https://m.youtube.com/watch?v=UXckJr2Vo ... hyohjO8%3D

Nie wiem co rozumiesz szlifowanie charakteru przez następne lata, ale w jakichkolwiek WS odpadasz na selekcji tu i teraz a nie masz kilka szans. A selekcja w LC to myślę kilka miesięcy trwa:).
Najpierw skończ ośrodek, zobaczysz czy chociaż masz na tyle determinacji.
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2026 przez Grzejnik800, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 559 / 28 / 0
Dlatego wnioskuje się do ministra obrony o zezwolenie. Jak z przyznawalnością tego nie wiem. Ale można zrobić to legalnie. Nie jestem kandydatem więc nie uważam Twojej sugestii cenzury. Dla Polskich służb jestem skreślony. Zamykam rozważania na ten moment. Dobrej nocy.
  • 65 / 21 / 0
Powodzenia w skończeniu ośrodka i zaczęciu nowego życia.
  • 8 / / 0
A czy uzależnienie od leków psychotropowych ( tak, uzależniają wbrew temu co się mówi, że nie ), można leczyć w ośrodku na terapiii?
  • 65 / 21 / 0
Co masz na myśli pisząc leki psychotropowe? Jak benzodiazepiny, które powodują jedno z najsilniejszych uzależnień psycho-fizycznych to oczywiście, że tak.
Jak ktoś bierze leki antydepresyjne czy przeciwpsychotyczne i nie miał nigdy problemów z żadnym nałogiem to jaki jest jego sens leczenia w ośrodku?
Leki psychotropowe to bardzo szerokie pojęcie. Każdy lek działający na psychikę to lek psychotropowy/substancja psychotropowa.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.