Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 41 / 15 / 0
Jednak poruszony przez te kilka osób temat dotyczy głównie odstawiania właśnie klonazepamu, tak że nie są to off-topy. Poza tym dyskusja już zrobiła się dość spora, tak że jak dla mnie bez sensu kasować czy przenosić.

Wracając do tematu to albo piszcie z własnego doświadczenia albo bez sensu w ogóle pisać zasłyszane lub domniemane informacje, że np.: "dostaniesz prawdopodobnie 3 zastrzyki diazepamu po 10mg dziennie i 400 tegretolu". Nie będąc samemu detoksowanym i nie znając przypadków ludzi tam poznanych jak możecie mówić co się tam dzieje? Jasnowidzenie nie istnieje:).
Piszcie również miejsca pobytu bo na detoksach tylko dla ćpunów często inaczej traktują ludzi. Natomiast w szpitalach na oddziałach detoksykacyjnych alkoholowych inaczej. Znam to z autopsji bo byłem na różnych detoksach. Do odstawki benzo najlepsze są oddziały detoksykacyjne alkoholowe uważam dalej, na większości detoksów dla ćpunów nie umieją zwykle odstawiać dobrze benzodiazepin, jedynie opioidy. Jednak to jest akurat proste jak yebanie. O ile lekarze nie są debilami i nie dają takich samych dawek bupry np. osobie, która bierze załóżmy 600mg kody dziennie a druga dziennie 600mg majki IV.
W zyebanym Suchym Jarze tak było, każdy dostawał 3x0,4mg bupry na start, ile by czego nie brał. A benzo to mi na 2 tygodnie zyeby zwiększyły "żebym się dobrze czuł przy odstawce opio" a kolejne 2 tygodnie ostra obcinka z 10mg (wystarczyłoby mi 2mg, max 3-4mg, tyle podałem przy wywiadzie, po co te 10mg? Powinienem ich oskarżyć o "większe" uzależnienie) i wyjście z objawami odstawiennymi, nie przyjęli mnie przez nich do ośrodka z powodu ciśnienia do którego jechałem prosto z Krakowa pół Polski.
Najgorszy detoks pod słońcem. Przynajmniej był bo ponoć prawie ta cała zyebana chołota została z czasem wymieniona.
ODPOWIEDZ
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.