Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 289 / 28 / 0
01 marca 2026FireDragon pisze:
Choroba z Filipin.
Niech to szlag trafi, najlepsi odchodzą najszybciej. 😢
Wiadomo jaka?
  • 2958 / 637 / 0
29 marca 2026danychBrak pisze:
28 marca 2026eso pisze:
Misspill RIP
Powaga?
Coś wiadomo?
Odeszła 8 marca przedawkowanie opio.
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 3964 / 150 / 0
Tak, to prawda, 8 marca odeszła, nie wiem czy to było stricte przedawkowanie opio bo miks był potężny, organizm padł jej, samobójstwo na raty.
niedojebanie genetyczne
  • 5228 / 938 / 0
No cóż. Każdy uzależniony tak na prawdę popełnia samobójstwo. Spowolnione w czasie. Niech jej ziemia lekką będzie, ostatnio jeszcze wstawiła zdjęcie pizdy i ludzie hejtowali i wyśmiali xd
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 289 / 28 / 0
@serotoninowy
,,Każdy uzależniony popełnia samobójstwo’’ czyli np każdy użytkownik forum prędzej czy później to zrobi?
Bez sensu.
Samobójstwo popełniają osoby, które nie radzą sobie z emocjami, zaburzeniem/zaburzeniami, traumą lub nawet brakiem sensu istnienia(bardzo rzadko).
Najwięcej samobójstw popełniają osoby z depresja melancholiczna i schizofrenicy a jak wiemy często narkotyki przy długotrwałym stosowaniu prowadzą do depresji i innych zaburzeń psychicznych. Trzeba wiedzieć kiedy się wycofać. Nieleczone zaburzenie się pogłębia i może przyjść taki moment, że osoba widzi tylko okno jako exit.
Wyrazy współczucia dla rodziny [*] R.I.P
  • 5228 / 938 / 0
Nie to miałem na myśli. Chodzi o to że wprowadzając regularnie substancje do organizmu powolii samemu się wykańczamy.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 289 / 28 / 0
@serotoninowy
No tak nie ma nic za darmo na tym świecie
  • 1316 / 234 / 0
28 marca 2026eso pisze:
Misspill RIP
Cieszę się w takim razie, że zapamiętałem ją jako DJ Zamulan, młodziutką, uśmiechniętą, śliczniutką, zupełnie inną osobę, niż ta która pojawiała się w "waszych ryjcach" przez ostatnie 10 lat. Szkoda dziewczyny.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 25 / 2 / 0
29 marca 2026CloneserSztuki pisze:
Wiadomo jaka?
Tak, uzależnienie.
Nie wszyscy wiedzą, że jest wiele wszechświatów. Są wszechświaty Grube i Chude, Kolorowe i Nadmuchiwane, Mrugające i Odrzutowe. Są też wszechświaty bardzo nieduże, a ten, który zamieszkują Gżdacze, jest najlepszym i najmniejszym ze znanych wszechświatów.
  • 76 / 12 / 0
Miałem niedawno okazję zawędrować na bloga misspill i wydawała się być osobą doświadczoną wieloletnimi wojażami narkotykowymi. Wydawałoby się, że ma w pewnym sensie kontrolę nad swoim życiem, jakkolwiek przetyrane by nie było. eso wspomniał o potężnym miksie, co bardziej w mojej głowie pasuje do stymulantowego kamikaze bez założonego ograniczenia prędkości pędzącego do samo-destrukcji. Stąd miałem rozkminkę, czy to nie było celowe zakończenie. Nieważne zresztą. Być może mam przeidealizowaną wizję rasowego ćpuna, która gryzie się z ponurą rzeczywistością.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.