Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 2052 / 340 / 0
16 grudnia 2025drakan9 pisze:
Prawda jest taka że rekreacja zolpi pojawia się tylko przy pierwszych razach, potem już znika całkowicie, więc jak ktoś dalej szuka fazy to pozdro dla niego, czekanie 2h na efekty jest bez sensu, okres półtrwania zolpi to 2h xD
Nie bez sensu jest to, co napisałeś. Czekanie 2h na efekty ma sens jak najbardziej bo wtedy stężenie jest najwyższe (1-3 godziny przedział) - i ten cały okres półtrwania o którym piszesz nic tu nie znaczy. Zaczyna się (półtrwanie) od momentu osiągnięcia maksymalnego stężenia leku we krwi (Cmax) a nie od połknięcia tabletki.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 12 / / 0
Jestem jedną z mnóóóóstwa osub u których to guffno wywołuje całkowitą amnezję. Wziąłem 30 mg i nastawieniem na jakąś miłą fazkę, jak przed kilkunastu laty, kiedy to fajnie i pluszowo było bardzo. A teraz nic milusińskiego nie poczułem, tylko obudziłem się z całkowitą dziurą pamięciową. I z brakiem aż 14 tabletek w paczce. Znaczy się na nieświadomce, która powstała nagle i niespodziewanie po 30 mg wszamałem jeszcze 110 mg. Od zaufanej sąsiadki wiem, że ostro grzebałem w żółtym kontenerze, szukając opakowań kaucyjnych. Spacerowałem z psem i nic złego i niepokojącego w moim zachowaniu nie było. Podobno o 21 poszedłem spać. ALE JA MIAŁEM BIAŁĄ KARTKĘ zamiast wspomnień z połowy dnia i wieczora. I to mnie przeraża w tym specyfiku, którego nie nazwałbym lekiem. A co jeśli bym komuś kosę naćpany sprzedał??? Kapryśne to i niebezpieczne. BOJĘ SIĘ TEGO ZOLPIDEMONA.
  • 3663 / 603 / 1
Zaczyna się od 10-15 mg , człowieku... Jakieś BHP przeczytaj.
I ciesz się że nie ma strat oprócz tabletek
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 500 / 129 / 0
@1969rocznik No to mamy podobnie. Wpadlo jakis czas temu opakowanie a ze do nowszych nasennych niz stare dobre rolki sporadycznie jestem nastawiony sceptycznie to sobie lezalo i lezalo. W koncu ciekawosc wziela gore i z okazji ze mialem zarwane chyba 2 nocki, postanowilem przetestowac.

na wszelki wypadek wpierw poszlo pod jezyk 10mg diazepamu, przezorny zawsze ubezpieczony, jak sie wkrotce mialo okazac.

wrzucilem tabletke 10mg zolpidemu, czekam grzecznie 5 min nic, 10 nic. rolki w miedzyczasie poczulem lekko ale zeby sie chcialo spac to jeszcze nie.
to dorzucilem druga, kolejne 5min absolutnie zero dzialania.

wkurwiony juz dosc mocno albowiem intencja pojscia grzecznie w kime byla jak najbardziej szczera 3cia sztuke pokruszylem, zalalem, wacik i poszla droga na skroty, czyli w kabel. cos tam przy podawaniu poczulem, ale wartym zachodu doznaniem bym tego zdecydowanie nie okreslil.

wsciekly juz konkretnie przywalilem 4ta, tym razem troche mleczne wyszlo, ale kto by sie w takiej sytuacji przejmowal. rezultat jw czyli znikomy.

to stwierdzilem ze za przeproszeniem pierdole taka zabawe, bo zaraz cala paczke wystrzelam i chuj z tego i tak bedzie. to ja juz moze lepiej pojde sie przejsc na spacer. moze usne jak wroce.

okazalo sie ze troche niedocenilem przeciwnika, do wyjscia nie udalo sie dotrzec. obudzilem sie nad ranem w innej czesci budynku, na korytarzu. smacznie chrapalem w fotelu wystawionym przez sasiadow.

nie pamietam zupelnie nic od momentu wyjscia z mieszkania do przebudzenia niemniej wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazywaly ze grzecznie sie rozwalilem na "przystanku" i mnie odcielo. nic nie naodwalalem na szczescie i co wazniejsze wychodzac nie zabralem reszty zolpidemu ze soba.

reszte juz skonsumowalem zgodnie z przeznaczeniem tj lykajac jedna bedac uprzednio ulozonym do spania, niekiedy popijajac browarem lub waleriana. no i wtedy dzialalo jak farmacja przewidziala.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.