Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 98 / 4 / 0
Ważne jest jeśli ktoś się decyduje na ck czy wcześniej były napady padaczkowe i czy benzo było brane codziennie w tej samej dawce czy były różne bo jak w tej samej mamy te same stężenie we krwi i szansa na padaczkę maleje
  • 25 / / 0
Brałem kiedyś 20 lat temu przez miesiąc klona w dawce 1-2mg dziennie. Film mi się urwał, byłem nastolatkiem, po skończeniu się tabletek nie pamiętam, żebym miał jakikolwiek zjazd nawet 1 nocy bezsennej i receptory gaba też mi się chyba nie wyrobiły bo jak zacząłem pić późnej to najebany byłem po 3-4 browarach. Od 20 lat jak pije to zawsze te 3-4 browary i mi starczy wiec raczej ten miesiąc klona receptorów nie popsuł.

A załóżmy taką opcję, że zamiast 2-3 miesiąc codziennie 0.5mg bromazolamu to bym brał tylko co drugi dzień ? Też bym miał efekty odstawienia fizyczne ?

Co do bromazolamu to jest to podobno porównywalna moc do alprazolamu tylko, że dłużej działa i bardziej nasennie.
  • 1956 / 199 / 0
Dlatego zamienia się krótko działające benzodiazepiny jak np alprazolam na długodziałające (lub o długim okresie półtrwania jak zwał tak zwał), czyli takie jak diazepam czy klonazepam. Zamiast brać dwa czy trzy razy na dobę wystarczy nawet raz. Dzięki czemu łatwiej, wygodniej i bezpieczniej można schodzić z dawek.

Tylko, że to jest podstawowa wiedza i na pewno już to było napisane dziesiątki razy.
Jak ktoś chce to mogę pomóc rozpisać bezpieczne odstawienie rozłożone w czasie :)
Take DXM and Be Happy
  • 25 / / 0
Ale ja nie chce odstawiać bo narazie nie mam co. Wręcz przeciwnie, ja dopiero zaczynam i chce brać tak żeby się nie wiebac
  • 410 / 66 / 3
Jak się nie chcesz wjebać to nie zaczynaj
  • 1956 / 199 / 0
wczorajCpundog2 pisze:
Ale ja nie chce odstawiać bo narazie nie mam co. Wręcz przeciwnie, ja dopiero zaczynam i chce brać tak żeby się nie wiebac
Wjebiesz się. Najpierw psychicznie bo będziesz odliczał dni i godziny do kolejnej tabletki. A później już z górki i psychicznie i fizycznie.
Take DXM and Be Happy
  • 791 / 136 / 0
wczorajCpundog2 pisze:
mówił każdy na początku
Wytrzymują tylko wirtuozi
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
  • 25 / / 0
ale ja jestem inny, byłem już wjebany w Kratom i jestem wjebany w kofeinę więc wiem co to uzależnienie, teraz mam doświadczenie i nie chce zrujnować sobie benzo tak jak zrobiłem z opoidami... dlatego fajnie by było znać sposób brania, żeby się nie wjebać bo na 100% taki istnieje i są ludzie którzy tak robią
  • 474 / 183 / 0
@Cpundog2 mechanizm zaprzeczenia to lvl ekspert u Ciebie xD
Inna to mogę sobie ja mówić że jestem bo pomimo wielomiesięcznego brania bzd codziennie się nie uzależniam, tylko odstawiam z dnia na dzień i po sprawie, bez żadnych negatywnych skutków w kwestii samopoczucia. To że Ty się nie uzależnisz to są tylko Twoje pobożne życzenia, bo jak sam napisałeś wyżej masz skłonności do uzależnień.
  • 25 / / 0
ale wjebałem się w Kratom tylko dlatego, że myślałem, że nie uzależnia, wiem jaki to koszmar jak odstawiałem po 3 latach brania po 2x dziennie wiec skoro wiem teraz jak to jest to inna sprawa
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).