- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
"Xany są przereklamowane!" Benzo tylko taktycznie - na zejście synów"
0 ale tak na serio to faktycznie – prawdą jest że ludzie z którymi rozmawiałem dzielą się na dwie grupy dwa obozy: takich którzy mówią że "na mnie to nie działa" a jak wezmę wyższą dawkę (odwierć) to zaraz mi nie mówi i chce mi się spać i nie mogę na nogach ustać.
Grupa druga: stary, przecież to jest najlepsza rzecz żeby iść spać po imprezie albo żeby złagodzić głowę po ciągu "
"Wariant 3" "jak to przeciwlękowo? Jakie ataki paniki kurwa?! Chuja zadaje czułem się tak jakbym nic nie wziął, oszukali mnie! Pytam: dobry człowieku, czy miałeś objawy takie takie a takie (wymieniam z ulotki somatyczne objawy lęku paraliżującego napadowego itp itd) no czy miałeś kiedyś tak że wychodzisz i nie możesz połknąć śliny przed ludźmi bo wszyscy na ciebie patrzą?! Albo czy miałeś coś takiego że układasz sobie gadkę, cały dialog idąc do sklepu albo dojebanego kiosku po gazetę tyle że trochę inaczej bo "ma być z teczki dla takich a takich znajomych/klientów. Ty jesteś na wakacjach u ciotki, nie znasz kiosioskarza i panikujesz przez całą drogę, układasz dialog, mówisz dzień dobry i na tym się kurwa twój piękny plan sypie bo później już lecą jakieś żaby spływy cię kiblubry i bełkot"
Nie wspominając o górach
... Tej mordo, takich rzeczy to ja nie miałem nigdy ...
No to kurwa... To się nie dziw że nie działa ja pierdolę... Pijacy alkoholicy .
"Rutyna to rzecz zgubna "
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."