Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 553 / 117 / 0
Stara...nie biorę tej yebanej kody dla przyjemności ( już nie), więc dlatego zapytałem: do jakiej dawki kody zejść by zacząć jeść buprę. Niestety mój rytm dnia- od 18 miesięcy identyczny- jest taki, że trudno jest mi nie zjeść, lub wypić kodeiny.
Czyli co, poprosić bliskaa osobę o zamknięcie w piwnicy na te kilkanaście godzin, a potem na liście się wejść na bupre, hmn?
Gość fajnie podszedł do tematu, a laska jak zwykle musi się przypierdolić ( jeśli źle odczytałem twój zamiar to przepraszam).
  • 1 / / 0
Dziendobry, sniffuje sobie bunorfin juz od ok pol roku zaczynając od 4mg na przestrzeni miesiecy przechodząc do 2, 1, 0,5 i ostatecznie teraz schodzę do zera więc przez ostatni tydzień/półtora byłam na 0,25 a dzis zapodałam 0,12.
Od jakiegoś czasu chodzi za mna jeden wyskok z miłym opiatkiem tzn oxem(doustnie) albo majka (iv). Od miesiąca chodze z połówka oxa a budżetowo stać mnie tylko na jedną tabletkę morfiny bo jest straszna nędza. D:

Powiedzcie proszę mi ile musiałabym mniej więcej odczekać oraz ile wziąść (o ile to cos zmienia ważę 40 kg więc gdyby nie bupra naprawdę nie potrzeba mi duzo)
  • 3 / / 0
Sniffowo ze 3 razy brałem, ale nigdy się nie próbowałem przebić, jeżeli chodzi o iv to z 3mg po 30h fnt/oxy wchodziło bardzo spoko, podjęzykowo to te 48h trzeba było min. poczekać. I tak bym obstawiał jeżeli chodzi o klame.
A tak w ogole bierzesz śmieszne dawki i wydaje mi się, że nawet antygonistecznego działania nie ma.

Ps. Ostatnio czytałem Pod ciężarem nieba (biografia Cobaina) i co się okazuje chłopowi dawali bupre i namiętnie pisał mujakiś tam lekarz celebrytów bibuły na bupre więc nic dziwnego, że strzelił tyle helu ile strzelił przed strzałem w łeb. Napewno się przebił przez barierę krew-mozg :D
  • 1 / / 0
Btw ja też mam pytanie biorę kode codziennie od roku ok 720 mg i chciałabym z tego zejść bo w CH*j kasy na to idzie, na co najlepiej się przerzucić na bupre, ale normalna czy Suboxone czy metadon czy jeszcze coś innego?
  • 605 / 147 / 0
z deszczu pod rynne, z metadonem zwlaszcza.
jak chcesz odstawic to zredukuj dawke najpierw, bedzie duzo latwiej. a jak nie i glownie hajsu szkoda, to majka wychodzi korzystniej cenowo.
  • 72 / 4 / 0
Ja zawsze czekałam minimum te 24h, kiedy bupra przestawała działać i pojawiał się lekki skręt, wtedy łatwiej się przebić np majka, a i ryzyko depresji oddechowej się zmniejsza, bo okres półtrwania bupry mija. To zależy na jakich dawkach dziennych bupry się jest, ile trwał ciąg i jaki tryb życia prowadzimy, mam na myśli czy ta bupra z nas wychodzi szybko czy się "kisi" w organizmie dłużej.
  • 147 / 18 / 0
Z tym przebijaniem to też różnie bywało u mnie, zazwyczaj kończyło się na stracie materiału albo poczuciu niedosytu i niedocpania. Najlepiej odczekać minimum 12h, najlepiej właśnie dobę do odczucia objawów skręta i wtedy kombinować z ciut wyższa dawką np majki, ja tak zawsze robiłam wcześniej kiedy moje leczenie substytucyjne to była jeszcze żonglerka. Teraz pewnie dawka byłaby niższa, bo po takim okresie to i tolerancje mam mniejsza.
  • 47 / / 0
hej, czy jest jakis sposob na zniesienie dzialania bupry? chodzi mi o dzialanie blokujace inne opio? czy po prostu odstawic i przeczekac jakis czas?
od okolo wrzesnia-pazdiernika jestem na buprze, zaczelo sie od dawki 8mg, potem 16mg, czasem dochodzilem do 24-50mg, ale zazwyczaj utrzymywalo sie to na poziomie 8-16mg. od ostatnich 3 tygodni schodze z dawki - obecnie jestem na 4/6mg dziennie.
jak najskuteczniej przebic sie innymi opio np. oxy, albo pozbyc sie tego dzialania blokujacego?? prosze o pomoc...
even pills turn to powder, baby
can you sit right next to me and crush 'em down?
  • 147 / 18 / 0
Najlepiej odstawić i przeczekać 24 h, tak, żeby receptory nie były już tak nasączone buprą. Ja zawsze czekałam do pierwszych objawów skręta - katar, poty i wtedy się przebijałam. Jak to 6 mg - najlepiej odczekać, szkoda strzala żeby się zmarnowal
  • 296 / 92 / 0
Najlepiej nie przekraczać 2mg dziennie, wtedy spokojnie nawet kodeina działa bo w OUN jest jeszcze spora ilość wolnych receptorów (aczkolwiek nieco słabiej). Wyższe dawki powyżej 4mg dziennie zajmują już ponad 80% wszystkich receptorów więc zostaje czekanie aż buprenorfina opuści wystarczającą ilość MOR żeby zrobiła miejsce na inne substancje.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.