Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
Zdecydowanie Extra Żytnia.
  • 1544 / 197 / 0
Żołądkowa de lux , łeee
  • 159 / 10 / 0
Żubrówka biała FUJ
  • 3 / / 0
Zdecydowanie żubrówka biała, odruch wymiotny na samą myśl
  • 5 / / 0
Krakowska, albo Joker. Tylko, że pomiędzy wypiciem jednej a drugiej minęło 15 lat, a smak odbija mi się do teraz.
  • 41 / 2 / 0
Bols zdecydowanie. Po nim po raz pierwszy urwał mi się film i do tego miałem strasznego kaca. Tyle lat minęło, a nadal mnie trzepie jak pomyślę o tej półokrągłej butelce.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 5 / / 0
Krupnik i wyzej wspomniany bols jedno i drugie wywolujace odruch wymiotny okropne
  • 6 / 2 / 0
Gilbey's, 0.5 kupione w Stambule - to coś miało plastikowy korek i samkowało jak izopropanol.
  • 785 / 136 / 0
Bols. Raz umarłam prawie po tej wódce. Nie pamiętam żeby mi jakakolwiek wóda tak strzeliła do głowy a później tak zmasakrowała. Do dziś jak ją widzę to mam odruch wymiotny, a zapach rozpoznam wszędzie.
Wytrzymują tylko wirtuozi
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
  • 5868 / 1212 / 43
Żadna nie jest najgorsza. Zazwyczaj kupuje najtańszą. Nie takie rzeczy się piło.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.