Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
Zdecydowanie Extra Żytnia.
  • 1544 / 198 / 0
Żołądkowa de lux , łeee
  • 159 / 10 / 0
Żubrówka biała FUJ
  • 3 / / 0
Zdecydowanie żubrówka biała, odruch wymiotny na samą myśl
  • 5 / / 0
Krakowska, albo Joker. Tylko, że pomiędzy wypiciem jednej a drugiej minęło 15 lat, a smak odbija mi się do teraz.
  • 47 / 4 / 0
Bols zdecydowanie. Po nim po raz pierwszy urwał mi się film i do tego miałem strasznego kaca. Tyle lat minęło, a nadal mnie trzepie jak pomyślę o tej półokrągłej butelce.
-------
  • 5 / / 0
Krupnik i wyzej wspomniany bols jedno i drugie wywolujace odruch wymiotny okropne
  • 6 / 3 / 0
Gilbey's, 0.5 kupione w Stambule - to coś miało plastikowy korek i samkowało jak izopropanol.
  • 960 / 170 / 0
Bols. Raz umarłam prawie po tej wódce. Nie pamiętam żeby mi jakakolwiek wóda tak strzeliła do głowy a później tak zmasakrowała. Do dziś jak ją widzę to mam odruch wymiotny, a zapach rozpoznam wszędzie.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 5985 / 1237 / 43
Żadna nie jest najgorsza. Zazwyczaj kupuje najtańszą. Nie takie rzeczy się piło.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.