Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 536 / 3 / 0
Jak często drętwieją wam stopy? Niemal codziennie przez przynajmniej 30 min leżę na łóżku oglądając jakieś filmy. Przeciętnie raz na 2-4 dni mam przy tym takie uczucie mrowienia w stopach. Też gdy siedzę wyprostowany i założę noga na nogę to po 10-15min mam uczucie drętwienia w nogach. Pewnie to nic, ale w tym wątku ktoś sugerował, że brak euforii po dragach może sugerować parkinsona http://talk.hyperreal.info/post1084480. ... a#p1084480 a parestezja jest jednym z objawów poprzedzających poprzedzających parkinsona więc wolę się zapytać.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012 przez M864, łącznie zmieniany 1 raz.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 338 / 1 / 0
Nie wiem ile masz lat i jakie prawdopodobieństwo parkinsona ale chyba łatwiej sprawdzić najpierw czy masz problemy z krążeniem - ciśnieniomierz w dłoń, opaska na rękę. Jeśli masz problem z ciśnieniem to wtedy drętwienie będzie występować. Dodatkowo napiszę, że mi też drętwieją kończyny, "nałogowo" jak śpię na brzuchu i z ręką pod głową - bywało, że obawiałem się rano amputacji. Nogi drętwieją jak za długo posiedzę na tronie.
  • 536 / 3 / 0
Problem w tym przypadku to będzie za wysokie czy za niskie ciśnienie? Jak znajdę ciśnieniomierz to sprawdzę.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012 przez M864, łącznie zmieniany 1 raz.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 488 / 7 / 0
Szukając po necie jakie objawy doprowadzają do czego można się w 30 minut dowiedzieć, że ma się dur brzuszny, gorączkę beri beri i raka dwunastnicy. Też bym obstawiał ciśnienie bo zawsze miałem niskie i codziennie mi drętwieją. Nie leż w jednej pozycji, trzymaj nogi wysoko oprócz tego jakiś bieg przełajowy tak z 5 km %-D
  • 536 / 3 / 0
Jak bieganie pomaga to git, ciepło się na dworze robi więc niedługo będę sobie regularnie biegał ^_^
More is all you need

• 545 / 8 / 0
Też tak mam od wysokiego ciśnienia szczególnie, ale nie tylko, bo ogólnie siadło mi krążenie po stymulantach. Może być podwyższone tętno, bladość kończyn. Pomagają abstynencja i ruch.
  • 129 / 12 / 0
od jakiegoś czasu , wyczuwalnie mrowienie od góry piszczela lewej nogi . Ciśnienie dobre mam jak nie wale …
Teraz przesadzam …z B-K głównie iv .
Ja wiem , ze pogarsza się mój stan zdrowia .
Na ile nasilać takie stany się mogà bardziej po ziole ? Tak to czuje : mrowienie /gilgotanie /trochę jakby puchnie i znieczula tak bezbolesnie tylko na ile to nie są przelewki ….
  • 72 / 3 / 0
Ja np mam drętwienie kończyn od zajechanego kręgosłupa przez jazdę konną i pracę, szczególnie od lędźwiowego gdzie mam lewostronną skoliozę. Często bywa tak że nie umiem unieść rąk bo właśnie drętwieją
  • 1950 / 197 / 0
Mnie od dwóch dni boli stopa. Raz słabo że prawie nic nie czuć, najczęściej tak lekko boli ale czuć ten ból, a czasem tak zaboli że prawie podskocze. Mam nadzieję że to minie jak odstawie piko, co już zrobiłem ale regeneracja trochę zajmie.

Ale takiego bólu nie miałem nigdy. Żeby tak mniej więcej na górze stopy tak kuło.
Take DXM and Be Happy
  • 3 / / 0
Takie mrowienie czy drętwienie nóg bardzo często wynika z dużo prostszych rzeczy niż poważna choroba. Długa jedna pozycja, ucisk nerwu, słabsze krążenie albo problemy z kręgosłupem potrafią dawać dokładnie takie objawy. Wiele osób ma to np. przy siedzeniu noga na nogę albo po dłuższym leżeniu bez ruchu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.