Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Dobry neuroleptyk, ale jedynie właśnie do spania. Na początku kładła mnie w dawce 25 mg, a rano był problem z dobudzeniem się i wróceniem do ogarnięgo funkcjonowania, szczególnie kiedy wstawało się o 4 do pracy. U mnie znów sen był bardzo głęboki, a rano nawet budzik miał problem z wybudzeniem mnie. Brana kilka miesięcy szybko podwyższyła tolerkę do 150 mg i przestała w sumie działać nasennie, jedynie zamulała podczas dnia (od 25 mg doszło do 50 mg, które było zastąpione 150 mg retard).
  • 72 / 4 / 0
Ja mam ją doraźnie właśnie do spania, ale nie przepadam za nią i nie biorę jej, bo też mam wrażenie, że nawet budzik na mnie rano nie działa, jestem tak przymulona. Chciałabym znaleźć jakąś alternatywę dla kwetiapiny ale póki co ciężko, pomaga buch przed snem.
  • 5021 / 887 / 0
Ja to już mam widocznie tak przeżarty mózg że zero zmuły po 100mg.
  • 11 / 1 / 0
Też tak miałam przy ciągu stosowania, teraz mam doraźnie na bezsenność i tolerancja spadła do 50mg. Szukam alternatywy, bo wstawanie po tym to koszmar, a bez leków spać nie mogę. Jedyną alternatywą jaka póki co znalazłam to wysiłek fizyczny i mj wieczorem, nie chce już się faszerować chemią a benzo odstawiam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.