Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Dobry neuroleptyk, ale jedynie właśnie do spania. Na początku kładła mnie w dawce 25 mg, a rano był problem z dobudzeniem się i wróceniem do ogarnięgo funkcjonowania, szczególnie kiedy wstawało się o 4 do pracy. U mnie znów sen był bardzo głęboki, a rano nawet budzik miał problem z wybudzeniem mnie. Brana kilka miesięcy szybko podwyższyła tolerkę do 150 mg i przestała w sumie działać nasennie, jedynie zamulała podczas dnia (od 25 mg doszło do 50 mg, które było zastąpione 150 mg retard).
  • 72 / 4 / 0
Ja mam ją doraźnie właśnie do spania, ale nie przepadam za nią i nie biorę jej, bo też mam wrażenie, że nawet budzik na mnie rano nie działa, jestem tak przymulona. Chciałabym znaleźć jakąś alternatywę dla kwetiapiny ale póki co ciężko, pomaga buch przed snem.
  • 5032 / 892 / 0
Ja to już mam widocznie tak przeżarty mózg że zero zmuły po 100mg.
  • 11 / 1 / 0
Też tak miałam przy ciągu stosowania, teraz mam doraźnie na bezsenność i tolerancja spadła do 50mg. Szukam alternatywy, bo wstawanie po tym to koszmar, a bez leków spać nie mogę. Jedyną alternatywą jaka póki co znalazłam to wysiłek fizyczny i mj wieczorem, nie chce już się faszerować chemią a benzo odstawiam.
  • 5870 / 1212 / 43
Setka kwety i śpię jk dziecko.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 95 / 7 / 0
Ja i przy 25mg spałam jak dziecko, ale po kilku miesiącach to było już 150 mg, które ledwo smyrało. Odstawiłam ją ostatnio, bo mam jako lek doraźny na spanie, będę musiała sprawdzić czy rano dalej ledwo po niej wstaję, czy normlanie się wysypiam.
  • 5032 / 892 / 0
Ja biorę 100mg i usypia ale jak nie wezmę pregabaliny w ogóle to potrzebuje 250mg nawet. Rano zero zmuły. Jedyny neuroleptyk na który nie narzekam bo nie widzę ubokow. Aktualnie biorę tylko 300mg pręgi rano z nebiwololem 5mg i na noc 100mg kwety jednak przez te szaleństwa z prega branie po 2000mg potrzebuje teraz się lorkiem ratować bo mnie z rana niepokój i lęk dojeżdża.
  • 95 / 7 / 0
A to może wcześniej działała też i lepiej bo większe dawki pregaby brałam, ale staram się schodzić z leków, ile lat można je żreć (no do usranej śmierci, wiem heh %-D )
Ja się ratuję benzo + mj, ale z benzo schodzę i zastanawiam się co jak wyzeruję.
  • 5032 / 892 / 0
Ja po wiaderku ostatnio dostałem takich schiz że już wolę palić alfę. Co do benzo u mnie to ja nie jestem jeszcze wjebany bo tak jadłem ten lorafen co 2-4 dni ostatnio tydzień nie bralem a teraz zredukowalem te prege do 300mg i mam jakiś niepokój, serce tak dziwnie bije i źle się czuje 4 dzień na 2,5mg Lorafenu który oczywiscie to niweluje. No i kweta nie robiąc całkiem offtopu to nie wyobrażam sobie żeby jej nie mieć bo by mnie bezsenność zniszczyła.
  • 95 / 7 / 0
Dlatego ja się nią ratuję doraźnie jak już jest mega lipa, ale staram się żreć jak najmniej chemii, biorąc pod uwagę, że żre benzo w różnych dawkach od 16 roku życia a mam lat... no sporo już. Teraz pewnie na kwetiapinę znów tolerka mi spadła to i 25-50mg byloby ok, ale codziennie na tym jechać nie wyobrażam sobie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.