Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 38 / 2 / 0
Mam wizytę za dwa tygodnie u psychiatry.
Pobrałem test diva 5 i kurde, wszystko musiałbym zaznaczy. Aczkolwiek nie doczytałem wszystkiego bo już nie mogłem tyle czasu spędzić przy jednej rzeczy.
  • 858 / 291 / 0
W tym wątku połączył bym wszelkie czynniki mające wpływ na ADHD. Przyczyny biochemiczne i środowiskowe. Choroby współistniejące. Traumy. Psychoterapia, leki etc.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 30 / / 0
I słuszna uwaga wyżej ADHD rzadko istnieje w próżni. Sen, stres, dieta, regulacja dopaminy, współistniejące zaburzenia nastroju czy uzależnienia potrafią mocno modulować obraz kliniczny. Diagnoza to początek, a nie etykieta chodzi o dobranie strategii (psychoterapia, farmakoterapia, strukturyzacja dnia), które realnie poprawią jakość życia.
  • 1341 / 269 / 0
14 lutego 2026Kokoj0int pisze:
Pobrałem test diva 5 i kurde, wszystko musiałbym zaznaczy. Aczkolwiek nie doczytałem wszystkiego bo już nie mogłem tyle czasu spędzić przy jednej rzeczy.
wyślij lekarzowi ten cytat
  • 2090 / 512 / 0
31 lipca 2025Merx pisze:
Also ostatnio znalazłem gdzieś tą słynną tabelę z listą lekarzy którzy diagnozują ADHD, tak, tą która zniknęła z internetów wraz z kanałem na yt jak ludzie się rzucili do diagnozowania xD
A co to za kanał był i historia z tą listą? Bo nie słyszałem o tym.
Teraz ADHD to modny temat, niektórzy moi znajomi dostali diagnozę chociaż wcale sie o nią nie starali. %-D
  • 7 / 1 / 0
Mam podejrzenie ADHD i jutro termin u psychiatry, obecnie nie mam jeszcze diagnozy ani żadnych leków a żeby jakoś sobie radzić lece codziennie juz z 3 miesiace na kratomie, bynajmniej nie ciągnie mnie teraz do fety a brałem ją często w bardzo destruktywny sposób
  • 38 / 2 / 0
Byłem u psychiatry, dostałem tylko zlecenie aby udać się na diagnozę w Warszawie. Kosz 1.6k zł. Widziałem że są online diagnozy za 600-800zl. Korzystał kota z takich usług ? Czy lepiej udać się stacjonarnie ?
  • 1341 / 269 / 0
onlajn, 2 sesje, po godzinie jakoś ponad
nie pamietam ile dalem - wydaję mi się, że 450zł, ale chuj tak na 50% %-D nie no chyba więcej w sumie, dobra sprazwdziłem i 540zł jednak %-D
jeszcze jakby selegiline na autyzm dawali to bym autyzm zdał też %-D
normalnie
ale nie używam MPH, jedno opakowanie miałem - takim robotem jesteś, mniej żartów, no i fizycznie chujowo jakoś, mdliło w ogóle czasami, to wszystko na 30mg
ten tego się trochę bardziej chce wiadomo i skupienie i tego, ale nie wystrzeliło mnie ruchowo jakoś, nawet po paru tabsach miałem spokojne ruchy,
więc ten argument, że "chorych" uspokaja jest średni, bo ja raczej nie jestem "chory" 🤯
chyba, że 30mg mnie tak wyjebało, że odwrotnie zadziałało, ale wątpię lul, jak wy walicie pewnie 80, kawkę i się budzicie pomału a ja waliłem tyż pare razy większe dawki ofc
Spoiler:
  • 3693 / 610 / 1
18 lutego 2026KapitanAizen pisze:
31 lipca 2025Merx pisze:
Also ostatnio znalazłem gdzieś tą słynną tabelę z listą lekarzy którzy diagnozują ADHD, tak, tą która zniknęła z internetów wraz z kanałem na yt jak ludzie się rzucili do diagnozowania xD
A co to za kanał był i historia z tą listą? Bo nie słyszałem o tym.
Teraz ADHD to modny temat, niektórzy moi znajomi dostali diagnozę chociaż wcale sie o nią nie starali. %-D
Podobno nie diagnozuje się ADHD u dorosłych (albo ciężko dostać taką diagnozę, bardzo trudno) zasłyszałem.

scalono - nv13

Mi działanie medikinetu zwyczajnie przeszkadzało, bolała mnie głowa, ząb, leżałem i czekałem aż przejdzie (instant release, 30 mg)

Jesteście popierdoleni jesli leży wam to ćpać 🤒😵‍💫🫨
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 611 / 148 / 0
z tego co kojarze doroslym po prostu nie przysluguje jakakolwiek refundacja, natomiast zdiagnozowac zdiagnozuja.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.