Dzisiaj w aptece nabyłem 25 g:
15 g MAC1 (22%) od 420Pharma
10 g Aurora (29%) Sourdough
Krótko i na temat- dwie najlepsze indici. Aurora wiadomo, najwyższa półka. A Mac od 420 powrócił do jakości - opakowania 5 gramowe to ok 3-4 wielkie topy spryskane świecącym szronem.
Działanie zacne dawkowanie 0.09-0.12 g do waporyzatora = 6 godzin pod wpływem konopi
nabyłem ostatnio MM/gelato 33 exp. 10.26 (jeśli to ma znaczenie), z racji tego że vapuje to mniej więcej 1x w weekendy to prosiłbym o porady jak to najlepiej przechowywać żeby nie straciło zbytnio na właściwościach. Po wyjęciu z opakowania bardzo intensywnie pachnie i chciałbym ten aromat utrzymać jak najdłużej. Teraz pytam Was jako bardziej doświadczonych czy wystarczy ciemne pomieszczenie i oryginalne opakowanie, szklany biały słoik z boveda, czy inne np pojemniki bezzapachowe? a może jakiś inny pomysł oprócz wypizgania tego w tydzień
Ja trzymałem to apteczne bez bovedy i nie wyschło / zapach po 14 miesiącach wciąż jest.
28 stycznia 2026goahead pisze: Witam Panów i Paniów,
nabyłem ostatnio MM/gelato 33 exp. 10.26 (jeśli to ma znaczenie), z racji tego że vapuje to mniej więcej 1x w weekendy to prosiłbym o porady jak to najlepiej przechowywać żeby nie straciło zbytnio na właściwościach. Po wyjęciu z opakowania bardzo intensywnie pachnie i chciałbym ten aromat utrzymać jak najdłużej. Teraz pytam Was jako bardziej doświadczonych czy wystarczy ciemne pomieszczenie i oryginalne opakowanie, szklany biały słoik z boveda, czy inne np pojemniki bezzapachowe? a może jakiś inny pomysł oprócz wypizgania tego w tydzień
Jeśli ktoś jest z podkarpackiego, dajcie znać jak to wygląda tutaj, ew. gdzie iść by dostać i czy to problem.
Zdrówka
TJ\DWE
https://konopnysklep.com.pl/blog/p/303- ... h-20242025
Czasami mnie przeraża z kim tutaj siedzę.
wczorajDeWitteEngel pisze: Mam pytanie. Jest możliwość ogarnięcia recepty online ? Czy tylko stacjonarnie.
Jeśli ktoś jest z podkarpackiego, dajcie znać jak to wygląda tutaj, ew. gdzie iść by dostać i czy to problem.
Zdrówka
TJ\DWE
Na grupach widzialem że ludki polecają, sam nie korzystałem.
https://greenmedical.pl/
Ciekawe czy to tylko wymóg dla "zdalnych" wizyt. Jak widać, już ktoś znalazł sposób, na obejście przepisów. Nieźle też sobie liczą - ja bym jednak polecał udać się do Aspot do Rzeszowa za 50zł.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI
Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.