Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2042 / 336 / 0
Ok.
Dzisiaj w aptece nabyłem 25 g:
15 g MAC1 (22%) od 420Pharma
10 g Aurora (29%) Sourdough

Krótko i na temat- dwie najlepsze indici. Aurora wiadomo, najwyższa półka. A Mac od 420 powrócił do jakości - opakowania 5 gramowe to ok 3-4 wielkie topy spryskane świecącym szronem.
Działanie zacne dawkowanie 0.09-0.12 g do waporyzatora = 6 godzin pod wpływem konopi
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 5 / / 0
Witam Panów i Paniów,
nabyłem ostatnio MM/gelato 33 exp. 10.26 (jeśli to ma znaczenie), z racji tego że vapuje to mniej więcej 1x w weekendy to prosiłbym o porady jak to najlepiej przechowywać żeby nie straciło zbytnio na właściwościach. Po wyjęciu z opakowania bardzo intensywnie pachnie i chciałbym ten aromat utrzymać jak najdłużej. Teraz pytam Was jako bardziej doświadczonych czy wystarczy ciemne pomieszczenie i oryginalne opakowanie, szklany biały słoik z boveda, czy inne np pojemniki bezzapachowe? a może jakiś inny pomysł oprócz wypizgania tego w tydzień
  • 12708 / 2457 / 0
Słoik z bovedą będzie optymalny. Tylko trzymać w ciemnym miejscu i nie upychać na maxa - zostawić trochę powietrza.
Ja trzymałem to apteczne bez bovedy i nie wyschło / zapach po 14 miesiącach wciąż jest.
  • 2042 / 336 / 0
28 stycznia 2026goahead pisze:
Witam Panów i Paniów,
nabyłem ostatnio MM/gelato 33 exp. 10.26 (jeśli to ma znaczenie), z racji tego że vapuje to mniej więcej 1x w weekendy to prosiłbym o porady jak to najlepiej przechowywać żeby nie straciło zbytnio na właściwościach. Po wyjęciu z opakowania bardzo intensywnie pachnie i chciałbym ten aromat utrzymać jak najdłużej. Teraz pytam Was jako bardziej doświadczonych czy wystarczy ciemne pomieszczenie i oryginalne opakowanie, szklany biały słoik z boveda, czy inne np pojemniki bezzapachowe? a może jakiś inny pomysł oprócz wypizgania tego w tydzień
Z doswiadczenia ci podpowiem, mozesz okleic sloik tasma izolacyjna i bedzie ochrona przed naswietleniem. Ciekawostka: opakowania te "workowe" od 420Pharmy (które otwierasz i zamykasz zatrzaskujac takim "zipem") są moim zdaniem wystarczajaco szczelne, ja nie przesypuje. Bardziej szczelne niz plastikowe sloiki aurory napewno. Do tych czarnych boxow od 420 po prostu wrzucam bovede 4mg i jest okej. Chyba ze mam duze 15g opakowanie (bo nie przesypuje tylko 5g) to calosc do sloika przyciemnionego. Ale jak susz jest suchawy na dzien dobry boveda zbyt wiele nie wyczaruje
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 994 / 98 / 0
Mam pytanie. Jest możliwość ogarnięcia recepty online ? Czy tylko stacjonarnie.
Jeśli ktoś jest z podkarpackiego, dajcie znać jak to wygląda tutaj, ew. gdzie iść by dostać i czy to problem.

Zdrówka
TJ\DWE
[H]R Crew
  • 7 / 3 / 0
Gościu duckduckgo nie gryzie, wpisz tą samą frazę w wyszukiwarkę.

https://konopnysklep.com.pl/blog/p/303- ... h-20242025

Czasami mnie przeraża z kim tutaj siedzę.
  • 107 / 43 / 0
wczorajDeWitteEngel pisze:
Mam pytanie. Jest możliwość ogarnięcia recepty online ? Czy tylko stacjonarnie.
Jeśli ktoś jest z podkarpackiego, dajcie znać jak to wygląda tutaj, ew. gdzie iść by dostać i czy to problem.

Zdrówka
TJ\DWE
Sprawdź tą klinikę, podobno wszystko można załatwić przez videokonfe.
Na grupach widzialem że ludki polecają, sam nie korzystałem.
https://greenmedical.pl/
  • 12708 / 2457 / 0
Z tego co czytam, to tylko z "czystą" historią w IKP, albo musieli napisać przynajmniej, że dostęp wymagany.
Ciekawe czy to tylko wymóg dla "zdalnych" wizyt. Jak widać, już ktoś znalazł sposób, na obejście przepisów. Nieźle też sobie liczą - ja bym jednak polecał udać się do Aspot do Rzeszowa za 50zł.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 19:22:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770232872'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI

Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.