30 października 2025przodownik pisze: ja obecnie przebywam na znanym mi już dobrze oddziale detoksykacyjnym w Świeciu (XIV) i niestety moja opinia uległa diametralnej zmianie - na gorsze...
co prawda obstawę dobrali w miarę - metadon 40 mg/d + Clonazepamum TZF 0,5 mg systemem 2-2-2, więc ten trzeci dzień leci znośnie, ale mimo faktu, iż personel zna mnie dobrze, bo nie pierwszy raz się tu odtruwam, to coś musiało się zmienić, bowiem robią mi pod górkę z wszystkim - pozbawili mnie winpocetyny oraz donepezilu, łaskawie zostawiając na 2400 mg memotropilu piracetamu na dzień. ponadto nie zaordynowali mi metylofenidatu, który biorę pod postacią Concentry w niedużej dawce. czuć jakąś taką wrogość lekarzy wobec pacjentów - nie tylko mnie, wprowadzono większy "lekowy rygor", a o substytucji programowej nie było mowy.
dobrze, że zbijam tu tylko tolerancję i po dwóch tygodniach będę w domu, więc zaktualizuję raport.
póki co pozdrawiam wszystkich - przodo.
memotropil = piracetam ;) na forum używamy nazw substancji czynnych /Devixo
Zdaje mi się że nagonka medialna i rządowe akcje zastraszyli lekarzy.
Słyszałem, że kadra się zmieniła.
Mam nadzieję, że z nią wszystko inne bo to najgorszy detoks w Polsce na którym byłem, chwalili go jedynie stali bywalcy, którzy przyjeżdżali z różnych miejsc Polski odpocząć i zmniejszyć tolerkę.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.