Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 253 / 36 / 0
@kamex

Nie jestem farmaceutą i nie mówię tu o sytuacji w szpitalu tylko bezpośrednio w moim gabinecie ponieważ posiadam spółkę medyczną zarejestrowaną w USA, mam pid sobą 3 lekarzy, pielęgniarkę i znam prawo zarówno polskie jak i mojego stanu.
Przyjmuję pacjentów z Polski, z różnymi problemami, nie chodzi mi tutaj jedynie o " papier", ale gdy diagnozuję depresję to z doświadczenia wiem, jakie leki pomagają a jakie nie.
Zawód psychologa klinicznego różni się trochę doświadczeniem, od kolegi teoretyka.
Mimo wszystko, moje dokumenty nigdy nie były podważone, ja wszystko robię dla moich Pacjentów a naczelnym mottem Purdue Corona LLC jest : " Przede wszystkim nie szkodzić ".

PS.

Odnośnie oksykodonu w psychiatrii- zgodzę się z Tobą.
Źle jednak odczytałeś moje intencje.
Mogę wspierać pacjenta I przygotowywać go na śmierć, ale gdy słyszę, że go boli- moge i wręcz muszę porozmawiać z prowadzącym aby wdrożyć leki przeciwbólowe i w przypadku bólu przebijającego wdrożyć fentanyl lub oksykodon.
Uwaga! Użytkownik Angelus14 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5240 / 935 / 0
Taki lekarz to skarb !
Ja to miałem obciętego palca mechanicznie cały opuszek z paznokciem to na tej e recepcie podczas konsultacji nawet tramalu nie dostałem. Na szczęście płatność była dopiero po uzyskaniu tego o co się wnioskowało więc obyło się bez kosztów.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2013 / 499 / 0
13 stycznia 2026Angelus14 pisze:
Cześć Koledzy,

słuchajcie, mam pytanie dotyczące oksykodonu
Oj wyłapiesz bana, że aż miło. Identyczne posty pisałeś o klonach. Tylko nazwę substancji zmieniasz, żeby spamować o p....c...; Jak przejrzałem to większość twoich postów to spam.
  • 6 / 2 / 0
@Angelus14 Piszesz farmazony i dla jasności nie wprowadzaj ludzi na forum w błąd. Po pierwsze jako psycholog nie możesz wystawiać żadnego orzeczenia co do leczenia lekami, bo nie posiadasz uprawnień lekarskich. Nawet zaświadczenie kontynuacji leczenia lekami na ADHD wystawia psychiatra - taki dokument przedstawia się u lekarza rodzinnego, na tej podstawie może on przedłużać leki pacjentowi, który je przyjmuje długoterminowo. Po drugie dostęp do RPWDL posiada każdy, bo rejestr jest otwarty, każdy z nas może go przeglądać przez internet, więc legalnie ma do niego dostęp każdy z nas. Co do pacjenta "terminalnego" to daruj sobie opowiadanie bajek, bo taki pacjent jest pod opieką onkologa, a jeżeli leczenie zostało zakończone, zostaje przekierowany do hospicjum. W takim przypadku nie ma możliwości, żeby nie został zabezpieczony p/bólowo - nawet przez lekarza POZ po przedstawieniu swojej dokumentacji medycznej. Piszesz, że nikt nie podważa Twoich opinii, to w jakim celu zadajesz tu takie pytania? Do tego piszesz w dwóch działach o różnych lekach co do "Twoich próśb" o przedłużenie leczenia benzo, opio to jednak lekarze podważają Twoje bazgroły na kartce, bo zadajesz tu pytania od strony prawnej, a wątpię, żeby tu ktokolwiek posiadał tak szeroką wiedzę z tej dziedziny. Do tego zapala mi się czerwona lampka co do Twoich kompetencji, oraz zawodu psychologa oraz terapeuty leczenia uzależnień - bo piszesz o 18 latku uzależnionym od oksy i że często używasz swoich uprawnień sugerując lekarzowi, żeby dalej mu przepisywał owe leki? Czyli jako osoba, która powinna pomagać wychodzić z uzależnienia, pomagasz młodym ludziom legalnie dalej ćpać, osobiście tak to odbieram czytając Twoje posty.

Twierdzisz, że znasz Prawo Polskie, skoro zadajesz tu tak absurdalne pytania, to nie znasz, nawet podstaw prawa medycznego. Nie wiem kim jesteś, ale na bank nie tym za kogo się tu podajesz.
Rozpisałem się i dopiero zauważyłem, ze dostałeś bana. Pomimo wszystko proszę, żeby admin wkleił ten post, żeby osoby czytające forum nie zaczęły nagle "biegać" po psychologach z prośbą o przedłużanie recept narkotycznych.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.