Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 253 / 36 / 0
@kamex

Nie jestem farmaceutą i nie mówię tu o sytuacji w szpitalu tylko bezpośrednio w moim gabinecie ponieważ posiadam spółkę medyczną zarejestrowaną w USA, mam pid sobą 3 lekarzy, pielęgniarkę i znam prawo zarówno polskie jak i mojego stanu.
Przyjmuję pacjentów z Polski, z różnymi problemami, nie chodzi mi tutaj jedynie o " papier", ale gdy diagnozuję depresję to z doświadczenia wiem, jakie leki pomagają a jakie nie.
Zawód psychologa klinicznego różni się trochę doświadczeniem, od kolegi teoretyka.
Mimo wszystko, moje dokumenty nigdy nie były podważone, ja wszystko robię dla moich Pacjentów a naczelnym mottem Purdue Corona LLC jest : " Przede wszystkim nie szkodzić ".

PS.

Odnośnie oksykodonu w psychiatrii- zgodzę się z Tobą.
Źle jednak odczytałeś moje intencje.
Mogę wspierać pacjenta I przygotowywać go na śmierć, ale gdy słyszę, że go boli- moge i wręcz muszę porozmawiać z prowadzącym aby wdrożyć leki przeciwbólowe i w przypadku bólu przebijającego wdrożyć fentanyl lub oksykodon.
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 5237 / 931 / 0
Taki lekarz to skarb !
Ja to miałem obciętego palca mechanicznie cały opuszek z paznokciem to na tej e recepcie podczas konsultacji nawet tramalu nie dostałem. Na szczęście płatność była dopiero po uzyskaniu tego o co się wnioskowało więc obyło się bez kosztów.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2013 / 499 / 0
13 stycznia 2026Angelus14 pisze:
Cześć Koledzy,

słuchajcie, mam pytanie dotyczące oksykodonu
Oj wyłapiesz bana, że aż miło. Identyczne posty pisałeś o klonach. Tylko nazwę substancji zmieniasz, żeby spamować o p....c...; Jak przejrzałem to większość twoich postów to spam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami

Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.

Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.