Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
02 listopada 2025przodownik pisze:
ja bym zaczynał od jak najniższych dawek, ale osobiście zalecałbym jednak te 150-300 mg, aby odczuć pełne spektrum przeciwlękowe działania pregabaliny. nie zalecam przekraczać ulotkowego limitu - 600 mg/d.
ogółem fakt - jeżeli ktoś dopiero zaczyna to górna granica 600mg jest sensowna.
ja niestety bardzo szybko wyrabiam tolerancje na wszystko i aktualnie żeby mieć dobrą fazę to muszę zarzucić 900-1200mg. więc da się to przeżyć i odczucia też są przyjemne. natomiast patrząc realnie jest to już naprawdę duża dawka i osoby które nie brały nigdy wcześniej raczej nie powinny się na taką porywać.

btw - mieszał ktoś prege z benzo? wiem że benzo może spłaszczyć delikatnie działanie pręgi i jestem ciekawy bo mam jeszcze parę xanow w zapasie i chętnie bym zajebal takiego mixa - tylko boję się tego wypłaszczenia peaku pregi. próbował ktoś tak?
  • 34 / 5 / 0
@xhogx widziałem gościa po takim mixie nie wiem dokładnie ale to było 2mg alpry + 150 lub 300mg pregabaliny, leżał na jakim starym betonowym murku i go odcinało, póki nie dołożyl pregabaliny był jeszcze z nim tak jakiś lekki kontakt. Myślę że zależy to od tolerancji, w tym przypadku gość chyba jej nie miał...
  • 3079 / 1049 / 0
mi, osobiście, dużo w tym zakresie pozwala łączenie z nią leku generacji starszej - tańszą - gabapentynę (najtańszy producent z fioletowym opak. ma 100 kaps. za 17,47 zł, ale TEVA również nie jest droga, ok. 19 zeta z groszami). wówczas oczywiście nie mówimy o 3600mg/d, tylko kapsułkach po 100 mg w ilości dobowej sztuk kilku. mimo, że wchodzą ze sobą raczej w tzw. cross-tolerance (bardzo podobny profil działania, farmakodynamika i kinetyka. ta starsza jednak dłużej wchodzi, później osiąga swój max. poziom w osoczu, dzięki czemu wykazuje działanie, w mojej opinii, wyraźnie dłuższe - ja bynajmniej mógłbym stosować ją tylko 2x/d, gdzie pregabalinę muszę już 3x/d. wpis w nawiasie to subiektywna opinia.) sam preferuję starszą "wersję" z tychże dwóch gabapentynoidów, ale piszą mi na tę chwilę 1-2 paczki gabapentyny (100 kps.) po 100 mg - więc nie da się tego poprawnie używać, bowiem 100 mg, taka szara kapsułeczka TEVY, to mniej więcej równoważnik 20-25 mg pregabaliny (są różne szacunki i na nie bierzemy poprawkę, ale generalnie ja z doświadczenia stwierdziłbym, że takie 3x 300 mg na jednorazową dawkę, to 1x 150 mg pregabaliny (z marginesem błędu do... 10 mg [?]).

a zatem - jaki ja mam patent? zauważyłem, że połączenie tychże dwóch powyższych w jedną dawkę łączną, pozwala osiągnąć dużo lepszy efekt niż branie każdej z osobna. zdarza mi się zażyć też gabapentynę samodzielnie, ale częściej robię po prostu tak, że zamiast 900 mg per hit, umniejszam gabapentynę do 600-800, dodając 50/75 lub 100 mg pregabaliny (wedle potrzeby).

pamiętać też należy o istnieniu obecnie w/w leków w niższych pułapach dawkowych i większej ich dostępności. które powodują, że dawkowanie pregabaliny jest znacznie płynniejsze - też zawsze miałem zakodowane, iż w tym cudownym kraju da radę nabyć tylko 75 mg i 150 mg, a może gdzieś tam zamówić 300-tki, ale od 2024 roku, ta świadomość egzystencji 25-tek, czy 50-tek jest już wryta w te moje podziurawione, niczym durszlak, mózgowie (25-tki zawsze zamawiali mi "Accord"-a, jako jedne z tańszych, a wersja 50 mg ściągana była "Sandoz" - co parę miechów, tak sobie rozmieniam i mam, gdy trzeba rychło złazić, co raczej znów nastąpi za 2-3 tygodni, ale żeby było łatwiej z rozpiską, to już zszedłem z 150 mg na kapsułki 75 mg + 50 mg, aby zmniejszyć i elastyczniej dobierać sobie dawki.

ja tego nie mogę oficjalnie (wiem - ktoś zapytać może, to jak inaczej? - ale chodzi tu tylko o to, aby ktoś tego nie użył w zły sposób, bo taki miks, można uskutecznić tylko z rozsądkiem i rozwagą, bo efekt do złudzenia niektórym przypomina pewien lubiany przez posiadaczy zadbanych aut, płyn do czyszcz. felg), ale nie o to tu mi bezpośrednio chodzi, nie chodzi właśnie o odurzenie i zażycie zbyt dużych dawek. ja tutaj mówię o zastosowaniu nieco niższej dawki pregabaliny i podbicie jej również nie za sporą dawką baklofenu, tj. przykładowo - 2x 10 mg/d, albo 3x 10 mg/d, czy ew. 1x 25 mg/d przy wersji "zielonej". sam widzę po sobie co to 450 mg pregabaliny na dobę solo, a co to, gdy okraszę je dwudziestką baclo z rana (to samo gabapentyna.) jednak - jak mówiłem, tego nie polecam wszystkim (a doświadczonym zalecam rozsądek), bo pot. uzależniający jest b. wysoki... (jeżeli ktoś stosuje przy tym benzodiazepiny, barbiturany, a w szczególności opioidy z neuroleptykami, czy bez - stanowczo odradzam!)

pozdrawiam, przodo!
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.