Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 361 / 13
07 stycznia 2026nCuX pisze:
a Luxemburg a Holandia a Austria.
a w UK oficjalnie B class — niby nielegalne ale jak kiedyś pały nam wpadły do mieszkania i znaleźli u mnie w pokoju niecałe pół uncji szyszek na stole to jedynie zostałem poinstruowany żeby nie trzymać na wierzchu %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 4 / / 0
jak mialem 13 lat i pierwszy raz paliłem marihuanę to obstawialiśmy z ziomem optymistycznie wręcz utopijnie że będzie legalna w polszy jak już będziemy prawnie zdolni do jej kupna.

Mam 22 lata i dobrze ze jest u nas chociaz ten medyczniak
  • 32 / 5 / 0
@Djziolo Polski rząd nie jest skłonny do zmiany przepisów że zioło będzie legalne, ale cóż... w alkoholu który jest bardziej szkodliwy problemu chyba nie widzą xD. Co do medyczniaka plusem są te kliniki leczenia konopiami czy marihuaną, nie jest aż tak trudno dostać tą recepte chociaż jest Rpw, jednakże te przepisy zostały zmienione przynajmniej dla receptomatów i dość mocno zmniejszyło to liczbę recept na marihuanę
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.