Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1415 / 363 / 13
07 stycznia 2026nCuX pisze:
a Luxemburg a Holandia a Austria.
a w UK oficjalnie B class — niby nielegalne ale jak kiedyś pały nam wpadły do mieszkania i znaleźli u mnie w pokoju niecałe pół uncji szyszek na stole to jedynie zostałem poinstruowany żeby nie trzymać na wierzchu %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 7 / / 0
jak mialem 13 lat i pierwszy raz paliłem marihuanę to obstawialiśmy z ziomem optymistycznie wręcz utopijnie że będzie legalna w polszy jak już będziemy prawnie zdolni do jej kupna.

Mam 22 lata i dobrze ze jest u nas chociaz ten medyczniak
  • 45 / 7 / 0
@Djziolo Polski rząd nie jest skłonny do zmiany przepisów że zioło będzie legalne, ale cóż... w alkoholu który jest bardziej szkodliwy problemu chyba nie widzą xD. Co do medyczniaka plusem są te kliniki leczenia konopiami czy marihuaną, nie jest aż tak trudno dostać tą recepte chociaż jest Rpw, jednakże te przepisy zostały zmienione przynajmniej dla receptomatów i dość mocno zmniejszyło to liczbę recept na marihuanę
  • 7 / / 0
btw mam inne pytanie:
Czy będąc obywatelem polski można w jakiś legalny i dostępny sposób przetestować "sketchy" towar albo olej z vape pena w taki sposób że dokładnie wiesz jaki kanabinoid w tym jest?
czy to d9 czy hhc czy jescze jakieś inne cuda typu THC-o ja sie na tym w sumie nie znam ale wiem ze tego jest duzo i różne są. Porównanie mam tylko do medyka i zwykle określę kiedy jest coś nie tak, a niestety zdarzy mi sie też zapalić coś z tzw ulicy.
No i tym razem coś sie gorzej czuje po tym vape penie. Na pewno na jakies badania pojde ale poprostu bardzo chcialbym wiedziec co to w tym jest, tbh jakby wyszlo normalne THC to i tak uwazam ze cos jest nie tak z tym i jutro to wyjebie xd

widzialem jakies testy na THC/hhc ale to chyba nie da mi takiej odpowiedzi jaką chce, w ostateczności z tego skorzystam.
pytanie czy jak wyjdzie na takim tescie 'THC' to czy inne syntetyki zadziałają na test?
Bardzo interesuje mnie jakie substancje wlasciwie są w tych wszystkich fakeowych cartach, co jest tam najbardziej szkodliwą rzeczą? jakies metale ciężkie ? Czy jakies chemiczne odpady z produkcji?
  • 2037 / 336 / 0
Z wiekiem człowiek uczy się maksymalnie efektywnie korzystać z magicznych konopi. Posiadając wydajny waporyzator pożądany efekt uzyskuję ilościami 0.09 - 0.12 gr. W moim modeli wapka (m+) zajmuje to jakiś procent kopmory - pod wypełnienie dosypujemy abv albo cbd. Standardowo sesja full spectrum (180-210 st. C) wysypuję nieaktywne ciemnobrązowe ABV (masło z tego kiedyś nic nie klepło, soki wyssane do sucha). Tym sposobem nieźle ograniczyłem spożycie, 5 g suszu potrafi wystarczyć na miesiąc (paląc 1-2/doba wieczorem)
------------
btw odradzam młynki ceramiczne (że susz się nie klei) - po kilku miesiącach ceramika się kruszy i jak ktoś niezbyt spostrzegawczy to wapuje metale ciężkie odradzam
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 37 / / 0
20 stycznia 2026Djziolo pisze:
btw mam inne pytanie:
Czy będąc obywatelem polski można w jakiś legalny i dostępny sposób przetestować "sketchy" towar albo olej z vape pena w taki sposób że dokładnie wiesz jaki kanabinoid w tym jest?
czy to d9 czy hhc czy jescze jakieś inne cuda typu THC-o ja sie na tym w sumie nie znam ale wiem ze tego jest duzo i różne są. Porównanie mam tylko do medyka i zwykle określę kiedy jest coś nie tak, a niestety zdarzy mi sie też zapalić coś z tzw ulicy.
No i tym razem coś sie gorzej czuje po tym vape penie. Na pewno na jakies badania pojde ale poprostu bardzo chcialbym wiedziec co to w tym jest, tbh jakby wyszlo normalne THC to i tak uwazam ze cos jest nie tak z tym i jutro to wyjebie xd

widzialem jakies testy na THC/hhc ale to chyba nie da mi takiej odpowiedzi jaką chce, w ostateczności z tego skorzystam.
pytanie czy jak wyjdzie na takim tescie 'THC' to czy inne syntetyki zadziałają na test?
Bardzo interesuje mnie jakie substancje wlasciwie są w tych wszystkich fakeowych cartach, co jest tam najbardziej szkodliwą rzeczą? jakies metale ciężkie ? Czy jakies chemiczne odpady z produkcji?
Bez problemu zbadasz, 3 paki kosztuje taki teścik, ale pokazuje dosłownie wszystko
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 235 / 100 / 0
@yoshi420 no chyba tak nie do końca wszystko wyssane z tego mighty i jednak sporo tam zostaje, skoro pisałeś takie rzeczy
27 stycznia 2025yoshi420 pisze:
Ale sie zdziwilem. Wyposzczony brakiem ziola wlasnie spalilem 4-5 buhow ABV po bakerstreecie z lufy. Efekt? Jestem najarany. I na bank nie jest placebo, bo podszedlem do lustra oczy cale czerwone.
Mighty to już nawet nie leżało koło najbardziej wydajnych wapków w tych czasach, jak ktoś naprawdę chce oszczędzić zioło i szuka mocnych efektów, to trzyma się z daleka od tej plastikowej zabawki. Mój leży i się kurzy już dobre pół roku.
wczorajyoshi420 pisze:
nieźle ograniczyłem spożycie, 5 g suszu potrafi wystarczyć na miesiąc
pewnie że teoretycznie na kalkulatorze może na tyle wystarczyć, ale fakty są takie że 1 grudnia kupiłeś 20g, a po niecałych dwóch miesiącach wziąłeś kolejne dwie dychy %-D Jakoś tak dziwnie sprawiasz, że nie da się wierzyć w ani jedno twoje słowo.
What you smoking?
  • 7 / / 0
@D0natt0 dzięki wielkie, za test który faktycznie wykazywałby mi konkretne syntetyki bym nawet wiecej niz 3 paki dał ale tak zapewne chemia nie działa

@mellowdude jak nie mighty to jakiego wapka dzisiaj polecasz z tych wydajnych? Zazwyczaj koryzstalem z vapcapa w domu i z paxa outside ale chcialem wejsc z półkę tych droższych wapków bo historie są wlasnie takie ze klepią z nich śmiesznie małe ilości
  • 12700 / 2457 / 0
^
Jakiego masz tego VapCap'a? One są bardzo wydajne, a od modelu M plus, albo z FMJ / Armored Cap ultra wydajne.
Jeśli wydanie ponad 1k to nie problem, zainteresuj się Vestratto Anvil / Tornado. Nie testowałem, ale podobno jakość pary jest kosmiczna.

Odnośnie mitomanii to ja się chciałem zapytać, co z tymi grzybami. Żadnego follow up'u, żadnej fotki? :korposzczur:
11 listopada 2025yoshi420 pisze:
Niebawem mnie się wyhoduje mi ok 20g suchych grzybów psylocybinowych (cubensis) i będę miał dla odmiany grzyby jak się spodoba wprowadzę w dietę jak mj (tylko wiadomo nie używka na co dzień, ale planuję zastąpić ciągoty do pregabaliny/alkoholu tym cudem i wczytać się w swój system, może lekki reboot). W porównaniu z mj wyhodowanie grzybów oczywiście po pierwsze bezpieczne (w domku, na póleczce bezwonnie sobie rośnie) a po drugie banalnie łatwe (nie da się nic zepsuć, nie trzeba montować growboxa albo walczyć z zarazą robactwem bagniaków na oucie)
  • 2037 / 336 / 0
@mellowdude cóż receptę zrealizowałem przed wykończeniem tego co wykupiłem wcześniej. Wyobraź sobie, że tak też można. A na przełomie ostatniego miesiąca zwapiłem dokładnie 6g więc celem jest 5.
Co do grzybów - oczywiście że usunąłem grzybnię zawczasu bo przeczytałem, że posiadanie jej jest nielegalne z zarodnikami. Ale tripa miałem pięknego jak mi się będzie chciało to opiszę. alko od tamtego czasu nie ruszyłem to jeden z pozytywów. Nie było to dla mnie wielkie halo jadłem kiedyś też kwasa. Wizuale ciekawsze.
Od siebie co do wapków polecam mocno mighty/m+. Jak mi się zespuł 1wszy mighty bez zastanowienia kupiłem ten sam model. To są modele w których skujesz się okruchami (mój rekord 0.06 g mniej nie próbowałem)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.