Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2026 / 264 / 0
@EchoHope magnez, potas, melisa zjedz coś normalnego jajka z masełkiem bułka pelnoziarnista + bezo w typie alprazolam lub lorazepam. Jak nie pomoże SOR imo coś z psychiką masz nie tak to nie jest normalna reakcja po leku tego typu.
  • 1554 / 409 / 2
@EchoHope
daj mi na pw dane tego śmiecia który kazał Ci to odstawić - osobiście się tym zajmę.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2 / / 0
Aktualizacja:
Jest szósty dzień od odstawienia i mogę względnie normalnie jeść, ból i mdłości niewielki, jeszcze osłabienie trzyma, ale jest lepiej. Mogę wstawać, ruszać się, coś robić i myśleć 😂.

@nCuX nie, z psychiką nie jest nic nie tak, no poza ADHD i Aspergerem
¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯. Ale fakt faktem, zapomniałam napisać w poprzednim wpisie o POTS (dysatonomia), więc to mogło o sporo pogorszyć objawy odstawienia. Także to mój błąd.

@Merx Dziękuję, to mimo wszystko miłe 😅 - w sensie, to że ktoś się przejął 🥹. No ale nie trzeba. Wiem dlaczego to zrobiła ta lekarka i ma rację. Choć brutalne to było. Po tym jak psychiatrzy podniszczyli mi zdrowie, lecząc mnie +40 innymi substancjami psychiatrycznymi (z każdej grupy, SSRI, SNRI, SRI, NRI, neuroleptyki, "zetki", normotymiki, benzo, nasenne z różnych tych grup) w różnych kombinacjach przez +5 lat, to chcemy zrobić "reset", poprawić florę jelit, ferrytynę i dopiero wtedy jeśli już to wrócić do leków na ADHD. Na razie sam Brintellix i melatoninka na sen.
(Ah, no i coś tam było chyba, że nie mogę pisać priv, bo jestem nowa na forum, ale mogę się mylić 😅)
  • 1554 / 409 / 2
@EchoHope
ale zdajesz sobie sprawę, że jest to wbrew jakiejkolwiek etyce lekarskiej?

jak skonsultowałem to z gościem który był rzecznikiem praw pacjenta, to się za głowę chwycił (gość w zawodzie specjalizacji psychiatrycznej jest tyle lat ile ja mam)

a niestety słyszę o coraz większej ilości takich praktyk lekarskich :/ pamiętaj. że jeśli na Tobie stosuje takie praktyki - to na innych też.

to dobrze, że czujesz się już lepiej, jednakże to co odjebała ta tfu. lekarka mogła wyrządzić Ci tym szkody w organizmie do końca Twoich dni.

Tak czy siak wyjdzie dopiero po latach czy jest wszystko okej.

PS. w razie co napisałem na pw. być może możesz odpisać, jak pierwszy napisałem w każdym razie z tego co pamiętam do pisania pw potrzebne są 3 posty na koncie.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.