Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2024 / 264 / 0
Zapraszam do tematu jak będzie więcej odpowiedzi wybierzemy narkotyk roku na HAJPIE

@Merx @Zgienty @Czoug
@CATCHaFALL @mmigotka @Stteetart @Hash_Oil @surveilled @Jezus_Chytrus @deadmau5 @Devixo @Detronizator2 @pekaes @PolskiLen @serotoninowy @DzoBajden @KapitanAizen
  • 668 / 107 / 0
Hmmm, zacznę od benzo, jeszcze przed odwykiem:
Podliczając to jak często chodziłam do psychiatry i jakie ilosci jakich leków mi przepisywał to będzie tak:
alprazolam 900 mg
lorazepam - 200 mg
Clonazepam - 300 mg
diazepam - 640 mg
+
zolpidem - 4100mg tj 4,1 grama %-D
kodeina - parę razy w tym roku łyknęłam sobie moją standardową dawkę - 240, więc będzie jakoś 240x7 max
mefedron - nie wiem ile tego przerobiłam ale miałam krótką aczkolwiek intensywną przygodę z tym narkotykiem na przełomie 2024/2025
DXM - raz sobie walnęłam 300 mg
No i mj - nie wiem ile tego wyjarałam przez rok, bo potrafiłam mieć okresy że palilam codziennie po pracy, później jakieś przerwy. Do tego jak jeździłam do domu na święta to z moimi dwoma najlepszymi kumplami jaraliśmy jak smoki - obstawiam że conajmniej 200 g palenia poszło w tym roku xd i tak mało jak na mnie
  • 808 / 468 / 0
Depresanty

Pregabalina 30 paczek 300mg x 56 = 0.5kg
Clonazepam 12 paczek 2mg x 30 = 720mg
alprazolam 1 paczka 2mg x 30 = 60 mg
GHB = Jakieś 1.5l

Dysocjanty
ketamina 20g miesiecznie = 240g
O PCE = 30g
podtlenek azotu = Nie liczyłem ale więcej niż 1k naboi.

Psychodeliki
Grzyby microdosing 0.3grama co dwa dni przez caly rok daje 54g.
2cb = jakies 5 g
LSD = 5x200ug = 1000ug.
4 homipt = 2g.
4 homet = 4 g
5 meo DMT = 1 g
DMT = 5g.
changa = 5g.
THC 5 gram na miesiac daje 60g suszu.
ibogaina = Jeden trip
ayahuasca = jeden trip
amanita Muscaria = 100g.

Stymulanty

4 wpadki na BK niewiadomego pochodzenia jakies 10g.
amfetamina = Jakies 4 kreski
kokaina = 30g.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 0 / / 0
Pierwsza połowa roku to jakieś:
250g amfetaminy
50g THC

Druga połowa:
50g amfy
50g Kryształu (głównie mef)
20g THC

Tak w skrócie 🫩
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.