Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 106 / 9 / 0
Mam w swoich rekach w końcu ten slynny alprazolam (xanax 0,5mg) i pytanie. Wziac 1 tabletke cala na pierwszy raz czy tylko pół tego? Nigdy nie bralam wczesniej benzo tylko opio (kodeina) i sie zastanawiam jak to wziąć. Wole szczerze zachowac rozwagę niż musiec dzwonic po karetkę
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 2 / / 0
po 0,5mg nic ci zbytnio złego się nie powinno stać. jest to bodajże druga najmniejsza dostępna dawka xanaxu
  • 106 / 9 / 0
Dobra, dziękuję bardzo. Dam moze pozniej znać jak się czuje

scalono - nv13

(Z gory prosze o scalenie posta, dziękuję pięknie)

Edit: poczulam cos po pol godziny i to byl czysty chill i sie nawet zaczelam uśmiechać i zylam sobie podejsciem "srał to wszystko pies XD". Do snu wycieło mnie po jakiejs ponad godzinie, ale przebudziłam sie około 5:00 i nie wiem dlaczego. Czy ktos jest w stanie to wyjaśnić?

Ogólnie dzisiaj caly dzien dzieki temu czulam sie swietnie, ale wiem, że musze sie pilnowac z braniem, bo nie jestem w stanie żyć ciagle naćpana. Mam niestety taki czas, ze musze byc dostepna do kierowania autem plus uzaleznienie mi sie nie widzi finansowo
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 9 / / 0
Kiedyś po półtora miesięcznym ciągu (nie pamiętam jakie dawki wtedy brałem może około 5mg na dzień) po nagłym odstawieniu odcięło mnie jakby coś w rodzaju derealizacji i utraciłem pamięć na dwa lub trzy dni po czym wszystko wróciło do normy czy to był zespół odstawienny czy coś ze mną jest nie tak masakra… od tej pory nie tykam alpry ani innych benzo
  • 989 / 237 / 0
Po takich dawkach na pewno zespół odstawienny. Nie wykluczone, że to o czym mówisz to był atak padaczkowy. Benzodiazepiny krótkodziałające redukuje się stopniowo, za pomocą dłużejdziałających benzo jak relanium. W ogóle przy takim dawkowaniu zaleca się szpital ponieważ nie ma już żartów z tak silnym odstawieniem. Odstawienie benzo to nie odstawienie opio że poboli i przestanie. Może być niebezpieczne dla zdrowia i życia.
  • 65 / 16 / 0
09 stycznia 2026Metrowy26 pisze:
Kiedyś po półtora miesięcznym ciągu (nie pamiętam jakie dawki wtedy brałem może około 5mg na dzień) po nagłym odstawieniu odcięło mnie jakby coś w rodzaju derealizacji i utraciłem pamięć na dwa lub trzy dni po czym wszystko wróciło do normy czy to był zespół odstawienny czy coś ze mną jest nie tak masakra… od tej pory nie tykam alpry ani innych benzo
Typowy zespół odstawienny, psychoza z objawami derealizacji/depersonalizacji- o czym zresztą pisze obecnie już niemal w każdej ulotce jakiejkolwiek benzodiazepiny co może się stać po nagłym odstawieniu przy dłuższym stosowaniu. Miałem to samo tylko po ponad 2 latach ciągu, głównie na klonie i lorafenie. Nie pamiętam 2 dni podczas których śmiałem się jak zły grając w jakąś grę na telefonie i chyba gdzieś dzwoniąc, do różnych osób. Rodzice byli tak zaniepokojeni, że mieli już dzwonić do psychiatryka kilkanaście kilometrów dalej żeby mnie zabrali.
Na szczęście po dwóch dniach mi przeszło. Nie pamiętałem nic akurat cały weekend, w poniedziałek zapytałem mamy:
- "Mamo, wczoraj był piątek a dziś jest poniedziałek. Czemu nie było soboty i niedzieli %-D "
I wtedy mi powiedziała, że przez weekend zachowywałem się jak szalony i mieli dzwonić po karetkę.
Tylko fakt, że mam bardzo silny fizycznie organizm sprawił, że nie dostałem padaczki schodząc po ponad 2 latach z 6-8mg klona/7,5-10mg lorazepamu dziennie.

Tak, że nigdy po ciągu ponad miesiąc nie odstawia się benzo nagle, pamiętajcie o tym.

Dotyczy to osób głównie wjebanych wcześniej w benzo, ja pierwsze ciągi 1-3 miesięczne na benzo odstawiałem CT bez żadnych objawów odstwiennych. Aż do któregoś, pierwsze 4-6 ciągów przeżyłem bez konsekwencji, po którym to w końcu którymś kolejnym po niecałym miesiącu ciągu na alprze w dawkach 3-5mg dziennie i nagłym odstawieniu tak "nieprzyjemnie" się nagle zrobiło, że dopiero po dłuższym okresie czasu zorientowałem się, że były to objawy zespołu odstawiennego.
Nie miałem lęków i paranoi czy problemów ze snem bo nigdy nie miałem takich objawów, ale bardzo mocno obniżony nastrój i silne bóle głowy przez długi czas. Osobom mającym lęki współczuję odstawiania benzo CT.
To najtrudniejsza do odstawienia grupa substancji dlatego nie polecam "fajnego"- niestety tylko chwilowo życia na benzodiazepinach.
Jedynie w naprawdę trudnych sytuacjach osoby z lękami powinny brać te leki czyli doraźnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.