Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 974 / 233 / 0
01 stycznia 2026hubii pisze:
ct po 10g pregaby? rob streama
ja sie prawie zesralem ze strachu w nocy po odstawieniu 450 ct %-D
tyle ze ja bralem dluzejmniej a ty wincejkrocej?, nie wiadomo
Spoiler:
jakbym odstawiał jakiś antydepresant i pregabe to być może też bym się zesrał XD.
te dawki były jednokrotne i na zasadzie tahyfilaksji, więc śmiało je można podzielić od 8,4g, z tym, że ta ostatnia była dwukrotnie powtarzana bo potem zjadłem całą paczkę i kolejnego liścia z kolejnej. I tak bym już przestawał, bo delikatnie bolały mnie nerki przy wchodzeniu na 10,5g. Więc je przeciążyłem. Żadnego krwiomoczu nic. Czuję się dobrze. Chociaż trochę będę tęsknił ten.... tydzień? Za pregabą kiedy mi wyzeruje tolerancję.
  • 49 / 6 / 0
10 g na Twoim miejscu bym się cieszył jak faza nie zakonczy się w szpitalu. Zrobilbym badania bo straty permanentne jak najbardziej mozliwe po nawet 1razowym ‘wybryku’
  • 2906 / 627 / 0
Podejrzewam @DobryWujas że na razie piszesz tak cynicznie i śmieszy Cię to ale jak już cała pregaba wyjdzie z organizmu to spojrzenie może Ci się mocno zmienić. Takie dawki rzeczywiście mogą bardzo szybko narobić długotrwałych szkód.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 974 / 233 / 0
Na razie ją mocno redukuję. Zrezygnowałem z CT ze względu, że potrzebuję jakiegoś narkotyku w mózgu żeby nie ćpać opio i tak redukuję z pełnej paczki/4 blistry, wczoraj 2 blistry, dzisiaj będzie jeden.

@Vetulani44 Jest powiedzenie, że nerki umierają po cichu, ale jadę na odwyk, więc do szpitala. Przebadają mnie z krwi i moczu na pewno bardzo dokładnie. Ja żadnych oznak poza standardowymi jak puchnięcie nie odczuwam.
  • 2906 / 627 / 0
Pamiętaj, że objawy redukowania dawki mogą wejść po relatywnie długim czasie i można się zaskoczyć. Czasami myślisz że to już się chyba kończy a okazuje się że to początek przejażdżki. Najgorsza jest bezsenność i brak energii.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 974 / 233 / 0
Niestety ciężko będzie mi zweryfikować bezsenność, bo na takową cierpię przewlekle i bez kwetiapiny nie spię po prostu, albo ten sen nie jest w ogóle regeneracyjny.

Brak energii to ja myślę, że to kluczowy objaw odstawienia każdej substancji. Podobnie mam z kodeiną, która paradoksalnie daje mi siłę do działania, ale nie jest to coś w stylu, że sama koda mnie pobudza tylko niweluje mi efekty bez niej. W skrócie funkcjonuję normalnie.

@Vetulani44
  • 49 / 6 / 0
Teraz jak za jakiś tydzień pregabalina zniknie z organizmu, zaczniesz odstawiać opiaty (punkt zero), a będzie 2x trudniej bo jednocześnie będziesz odstawiać pregabalinę w którą jesteś rekordowo wtopiony (Księga Guinessa z 10g).
Jajks
  • 1306 / 261 / 0
raczej objawy wejdą jak będzie tak 300-500, nizej juz slenderman czeka
Spoiler:
w sumie ciakwe jak to z 3g zajebac jak po 700 juz taka czapa u mnie byla
  • 974 / 233 / 0
Rekord to 35g, był tutaj taki użytkownik, bo pamiętam, wpierdalał 35g. Chociaż po tym, że ewidentnie czułem ból w okolicy nerek przy wejściu na 10,5g to trudno mi jest w to uwierzyć.

Do tak niskich dawek nie zejdę, chyba, że braknie mi. Normalnie mam przepisane 3x150mg. Poza tym brałem krótko. Nie chce mi się wierzyć, że jakakolwiek substancja uzależnia po pięciokrotnym użytkowaniu na dawkach nazwijmy to ekstremalnych. Takiej zdolności nie mają nawet fentanyle, no barbiturany tak potrafiły. Ale zgaduję, że farmacja już nie produkuje tak uzależniających substancji.

@dlaczegojaja kodeiny już nie biorę ponad 3 tygodnie
  • 1306 / 261 / 0
02 stycznia 2026DobryWujas pisze:
Rekord to 35g, był tutaj taki użytkownik, bo pamiętam, wpierdalał 35g.
hehe sporo to już obiad wpierdolil ile to tabletek? 😂

No jak bedziesz brał 300-500 to wiadomo lajt. Tyle masz nawet przepisane
02 stycznia 2026DobryWujas pisze:
bo na takową cierpię przewlekle i bez kwetiapiny nie spię po prostu, albo ten sen nie jest w ogóle regeneracyjny.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.