E-papierosy, vaping, itp.
ODPOWIEDZ
  • 26 / 4 / 0
06 marca 2025Merx pisze:
post pod postem, żebyście dostali powiadomienie - niedługo mają w ogóle zakazać w całości e-papierosów, a raczej dokładnie płynów do nich, więc jaki sens będzie posiadanie samego e-peta? no żaden. mi to tam zwisa, bo i tak coraz mniej sięgam po ten shit, ale miejcie to na uwadze - info z legitnego źródła.
This ain't gonna happen.

Nie wiem co masz za źródło, ale mają za dużo do stracenia.
Niby dlaczego podwyższyli akcyzę?
Żeby zaraz to wycofać?
Bzdura.

Poza tym, możliwe protesty.
Ludzie chcą swoje vapy.
Bardzo .
Dużo ludzi.
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
  • 1513 / 401 / 2
@FireDragon

akurat to info było z nie sprawdzonego źródła czego nie dodałem w poście - my bad.

aczkolwiek, czas pokaże.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 26 / 4 / 0
Najlepiej tego nie nadużywać, będzie git myślę, wszystko w nadmiarze szkodzi bardziej niż nie.
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
  • 3 / 3 / 0
Wkręca się to jak pojebane, więcej i więcej.

I ciągle gubię tego e papierosa, już z 5 chyba.

Chyba sobie dam spokój tym razem.
Desmoxanu spróbuję.
  • 357 / 64 / 3
Po długiej przerwie od forum wracam do aktywności, przez ten czas korzystałem z epetów i mam kilka przemyśleń:

1. Tolerka rośnie szybko przy normalnym jaraniu. Bardzo szybko zwiększałem moce liquidow z poczatkowych 6mg/ml do 18mg/ml doszedlem w ciagu kilku tygodni. Z czasem na jednorazowe działanie musiałem brać coraz więcej buchów, a i jarać chciało się coraz częściej.

2. Wypierdala się na to dużo pieniędzy (urządzenie + grzały + liquidy) i nawet jak chce się lecieć ekonomicznie to jednak jest to odczuwalne. Oczywiście zależy to od tego ile jaramy, ale akcyza cały czas idzie w górę, więc jest coraz drożej.

3. Państwo Polskie stara się utrudniać sytuację nie ogarniając tematu. Z tego co kojarzę niedługo wchodzi ban na longfille i trzeba będzie osobno kupować buteleczkę z aromatem, a osobno butelkę 60ml, więc xD.

4. Rzucenie nie było dla mnie aż takie trudne, lecz nie jest to rzucenie pełne. Nie mam już własnego sprzętu, wobec czego nie jaram na codzień, co z pewnością jest plusem, lecz podczas spotkań z ludźmi posiadającymi epy praktycznie zawsze żydzę od nich buchy. Poza tym często myślę, że bym sobie zajarał, lecz staram się trzymać w ryzach.

5. Po powrocie do nikotyny po ponad miesięcznej odstawce zacząłem się zastanawiać, co ja w tym widziałem, bo nawet jakoś fajne nie jest, lecz jednak jaram to nadal jak tylko jest okazja, co z pewnością świadczy o pewnych nawykach.

Także ogólnie nie polecam zaczynać z vapingiem, stracicie pieniądze i nerwy
  • 1997 / 260 / 0
20mg nikotyny 10ml kosztuje 7zl to dużo?
Przejebanie się rzuca chińskie jednorazówki o mocy 50mg.
  • 357 / 64 / 3
Nigdzie takich cen nie widziałem. Teraz nie palę, ale wcześniej za 10ml liquidu dawałem 25-30 zł. Za 10ml shota nikotynowego 20 zł od SIC! stacjonarnie dawałem, online chyba trochę taniej. Grzały też kosztują swoje.

Poza tym nie wiem czy tylko u mnie tak było, ale jak paliłem samą bazę 6mg/ml (zasada, nie sól) to znacznie bardziej hitowało gardło, niż również zasada 18mg/ml, ale liquid.

Co do chińskich jednorazówek o popierdolonych mocach to odradzam. Wbijanie się w coś mocniejszego, niż 20ml/mg jest serio chujowym pomysłem. Ale fakt faktem, że wychodzi taniej.
  • 1997 / 260 / 0
Mam chińczyka w samochodzie tylko tam go pale ale smak ma wykurwisty.
Za nikotyne to przepłacałeś teraz i tak podrożało ostatnio płaciłem 6,5 za shota soli.
  • 357 / 64 / 3
No te jednorazówki są smaczne i wygodne. Mi w nich przeszkadza tylko, że nie są poddawane takim kontrolom jak zwykłe liquidy. Ale paliłem je tylko 20mg/ml. Są nawet bajery takie dwusmakowe.

No można kupić shoty za 6,50 tak samo jak można kupić litr nikotyny 200mg/ml za 389 USD i rozcienczyc sobie glikolem i gliceryna, lecz obawiałbym się pod kątem czystości chemicznej
  • 2 / / 0
Ja zacząłem od jednorazówki, obecnie kupuje liquid 10 ml i starcza mi na miesiąc, mam jednego e-papierosa. Biorę kilka buszków jak czytam książkę, albo oglądam serial. Poza domem w ogóle już nie palę. Niestety u mnie zaczęło się kilka lat temu jak schodziłem z bnz i tak zostało, że „popalam do dzisiaj”…
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.