Co do stezenia nikotyny, cos mi sie kojarzy ze tolerancja na nikotyne az tak nie rosnie, zreszta receptory maja jakby latch-up ze liczy sie nie ilosc tylko czestotliwosc ale z przerwa. Jak ktos jara jednego za drugim to jest to spowodowane zdenerwowaniem, a nie faktycznie glodem nikotynowym. Tak samo nie kojarze sposrod znajomych palaczy, zeby ktos jaral wiecej niz w porywach 2 ramki/dziennie. Gdzie zawartosc nikotyny i tak znaczaco spadla w porownaniu do tego co bylo w na poczatku lat 2000. Przykladowo AFAIR Lucky Strike czerwone mialy wtedy 14mg substancji smolistych (co mialo przelozenie na smak i moc - przynajmniej w rozumieniu palacza) i 1,4mg nikotyny.
Dla mnie efajka ma jeszcze te zalete, ze czesto pale jak cos robie i z normalna fajka jest ten problem ze albo sie 3/4 zmarnuje jak chce tylko 2-3 machy, albo spale cala chociaz w sumie to wystarczylo by jw. W kazdym razie majac epapierosa zaryzykowalbym stwierdzenie ze pale mniej, przy zwyklych to wiadomo ze standardowo ramka dziennie pojdzie.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
29 grudnia 2024narcovoyage13 pisze: @freezin9moon fakt snus nie uderza, jest bardziej rozłożony w czasie, niż typowy epapieros, w którym ponoć czuć to kopnięcie
06 marca 2025Merx pisze: post pod postem, żebyście dostali powiadomienie - niedługo mają w ogóle zakazać w całości e-papierosów, a raczej dokładnie płynów do nich, więc jaki sens będzie posiadanie samego e-peta? no żaden. mi to tam zwisa, bo i tak coraz mniej sięgam po ten shit, ale miejcie to na uwadze - info z legitnego źródła.
Czytałem też że ma być drożej z końcem lutego a nadal kupuje liquidy po starej cenie czytaj 16-20 PLN zależy jaka marka. Starcza to na 2 dni 18mg/ml także mam nadzieję że nic z tych rzeczy się nie wydarzy.
Polubilem vapo i serio w ogóle nie ciągnie do normalnych szlug więc jeśli serio to wycofają to nie wiem co zrobię do szlug nie wrócę. Pozostaną chyba jeszcze te podgrzewacze jak glo z którymi nie mam żadnego doświadczenia ale kumpel to pali i sobie chwali.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.