Nie nie, teraz w żadnym wypadku nie planuje powrotu, i zastanawiam się czy w ogóle kiedyś jest sens powracać właśnie ze względu na moją psychikę.... zawsze miało być z umiarem a kończyło sie jak kończyło, chciałbym kontrolować, tylko czy dam rade oto jest pytanie, a za nic nie chciałbym wrócić do tego stanu jaki miałem, kurwa nie potrafie tego opisać, ni z gruszki ni z pietruszki strzeliło mi tetno 140, czułem sie jak totalne gówno, dlatego teraz mam bardzo duży strach przed ziołem
Jak mam zioło to palę, jak nie mam to nie palę, tak można to kontrolować. Oczywiście są soby które palą raz dziennie na wieczór lub raz w tygodniu w weekend. Zwykle są to jednak osoby dla których marihuana nie jest używką nr 1 lub nie ciągnie ich do zioła aż tak bardzo. Wszyscy inni palą codziennie bo marihuana mocno uzależnia, a odstawki są nieprzyjemne
Jeśli w szybkim tempie doszedłeś do jarania koncentratów, a teraz umierasz na odstawieniu, to bym się nie łudził - przynajmniej nie teraz. W przyszłości to i może.
Dla mnie odstawka nie przynosi żadnych negatywnych, fizycznych dolegliwości i znam wiele osób, które mają podobnie. Jedynie nadmiar energii muszę gdzieś ulokować, ale na to mam sposoby.
Psychicznie to zależy od okoliczności. Jeśli wszystko toczy się tak, jak podczas używania, to jasne, że ciągnie do powrotu, ale da się to opanować. To samo można pisać o podjadaniu, kawie itp (podobny poziom "uzależnienia").
@Jezus Chytrus
No dobra, zakładając nawet palenie 1x tydzień, czy objawy odstawienne mogą powrócić ? Boje sie tego, że nawet jakbym faktycznie trzymał określoną częstotliwość to objawy i tak nawrócą...
Bo jeżeli jest szansa na nawrót nawet przy takim paleniu, to wole po prostu o tym zapomnieć niż pchać sie kolejny raz
Też mi sie tak wydaje, że 1x w tygodniu raczej nie wywoła szkód, tylko to takie gdybanie, czy ja będe potrafił 1x w tyg ?
Ten destylacik cbd super działa, tylko kurcze wapowane szybko ubywa.....
Myśle aby jakoś samemu zrobić olejek, doradzicie coś ? Te gotowe są mega drogie, czytałem kiedyś tu na forum że ktoś zrobił sam olejek chyba z izolatu, i wyszło mu 15000mg CBD, tylko za cholere nie mogę tego znalezc
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.