Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Diler często sprzedaje mi towar już w podzielonych sztukach. Nie jest to dla mnie problem, czasami bywa nawet wygodne, ale gdy biorę 5tkę czy dychę i dostaję 10g w 10ciu osobnych samarach zastanawiam się czy w razie ewentualnego przypału będę podejrzewany o handel. Mieliście podobną sytuację, że przyklepywano wam handel, bo mieliście akurat sztuki. Trochę się tym ryję, że ewentualnie mogę mieć większy przypał niż realnie powinienem. Pozdro
dziurawswetrze.
  • 1 / / 0
Znam podobny przypadek.
Tak, przybiją ci handel niestety w takim przypadku jak znajdą u ciebie takie 10x1 oddzielnie popakowane.
Do wybronienia ale znacznie utrudnia to sprawe :(
  • 17 / 5 / 0
Dobrze myślisz. Psiarnia zawsze cie w takiej sytuacji podjebie, że na handel bo porcję zrobione. Pierdolą nieraz w wiadomościach, że zatrzymany posiadał tysiąc działek dilerskich poporcjowanego suszu lub innego produktu a gramatura tej porcji może ma 0,5g, też o tym kiedyś myślałem jak mam wytłumaczyć posterunkowym reszcie w sądzie ,że pół kilo zioła w słoikach w szafie to jest tylko na mój użytek
  • 344 / 44 / 0
Przecież za 10g to co najwyżej posiadanie xd mojego znajomego jebneli teraz z 35g jakiegoś ketonu i dostał zarzuty posiadania. Zależy od sądu, ale jak nie ma szali w domu i nie przejdziesz na czerwonym nie dając im pretekstu będzie git. Kupiłem sobie kiedyś cbd 10g i fajne pudełeczko zostało, polecam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.