Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Diler często sprzedaje mi towar już w podzielonych sztukach. Nie jest to dla mnie problem, czasami bywa nawet wygodne, ale gdy biorę 5tkę czy dychę i dostaję 10g w 10ciu osobnych samarach zastanawiam się czy w razie ewentualnego przypału będę podejrzewany o handel. Mieliście podobną sytuację, że przyklepywano wam handel, bo mieliście akurat sztuki. Trochę się tym ryję, że ewentualnie mogę mieć większy przypał niż realnie powinienem. Pozdro
dziurawswetrze.
  • 1 / / 0
Znam podobny przypadek.
Tak, przybiją ci handel niestety w takim przypadku jak znajdą u ciebie takie 10x1 oddzielnie popakowane.
Do wybronienia ale znacznie utrudnia to sprawe :(
  • 17 / 5 / 0
Dobrze myślisz. Psiarnia zawsze cie w takiej sytuacji podjebie, że na handel bo porcję zrobione. Pierdolą nieraz w wiadomościach, że zatrzymany posiadał tysiąc działek dilerskich poporcjowanego suszu lub innego produktu a gramatura tej porcji może ma 0,5g, też o tym kiedyś myślałem jak mam wytłumaczyć posterunkowym reszcie w sądzie ,że pół kilo zioła w słoikach w szafie to jest tylko na mój użytek
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.