Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5382 / 988 / 0
ketaminy chyba zbytnio nikt nie żeni jak się kupuje na darkmarketach . Forma jest taka że to chyba nieopłacalne. Co w takich pręcikach może być oprocz kety ?
Ludzie to walą im
Jakby tam był jakiś syf to ropień
I to się tyczy większości arylek z dobrych sklepów
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3 / / 0
Zamawiam ketę od jednego gościa cały czas i jestem w ciągu, wcześniej ta jego keta klepała dokładnie tak samo jak acodin, kryształki nie były takie kompletnie przeźroczyste, tylko takie mdłe jakby, waliłem to kilka miesięcy, żadnych efektów ubocznych i mogłem przestać np nawet na tydzień i dawałem radę normalnie żadnego głoda nic podejrzanego, jestem cały zdrowy iwgl. Teraz od tygodnia ma inną ketę, mniejsze kryształki i prawie całkiem przezroczyste i klepie trochę inaczej, jest zdecydowanie mocniejsza. No i trip jest troche inny, teraz bym już nie powiedział, że klepie dokładnie tak samo jak acodin tylko trochę inaczej. O tej poprzedniej kecie myślałem sobie, że musi być w miarę czysta czytając ten wątek, ale teraz co do tej nie jestem pewny przez to jak mocno potrafi klepnąć. Co o tym myślicie?
  • 271 / 84 / 2
@twojastarasradogara może różnica polega na enancjomerach? wcześniej może waliłes arketamine a teraz esketamine? albo jakiś racemat to był.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 1 / / 0
Są tabletki które zawierają substancje czynną Ketamine?
  • 1080 / 318 / 5
@GoodLove fiolki (i spreje). Czyli odpowiedź brzmi nie.
A co do mocy @twojastarasradogara, to (co sprawdzałem wielokrotnie) drobo mieląc ketę w moździerzu zwiększasz jej biodostępność z dwukrotnie. Jak waliliśmy taką ledwo co kartą rozkruszoną to klepałą donosowo słabiej niż p.o.
Więc moim zdaniem, po prostu w końcu ci się wchłania
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 16 / / 0
Siema,
Mam pytanie do tych, co biorą regularnie albo mieli dłuższe epizody:
jak się czujecie po ketaminie w dłuższym terminie?

– czy macie problemy ze skupieniem,
– pamięcią,
– ogarnianiem myśli,
– „zamgleniem” w głowie,
– spłyceniem emocji albo odwrotnie - nadwrażliwością?

Chodzi mi nie o dzień po, tylko dni / tygodnie później, zwłaszcza przy częstszym braniu.
Da się normalnie funkcjonować w pracy, czytać, myśleć analitycznie?
  • 316 / 67 / 0
Pytanie co to znaczy regularne branie? Codziennie? Co tydzień? Co kwartał? Ciągi all day/all night czy może jeden k-hole i dobranoc?

Te objawy co podajesz mogą wystąpić przy leceniu w dłuższych ciągach. U mnie zawsze leciały ciągi jak wpadał mi w łapy jakikolwiek dysocjant. Zazwyczaj dwa tygodnie do trzech tygodni od rana do wieczora testowałem granicę. Potem miewałem około tydzień brain-foga, ale to nic co przeszkadzałoby mi w pracy umysłowej (gorzej w trakcie ciągu xd). Zawsze przechodziło, ale ja stosuje mocne profilaktyczne harm-reduction, czyli poprostu dbam o zdrowie psychiczne poza epizodami z hedonistycznym waleniem dyso raz na jakiś czas.

Lepiej ketamine i inne dysocjanty traktować jak psychodeliki. Trip raz na dwa tygonie, a najlepiej raz w miesiącu (sądzę, że można tak lecieć przez dekady). No i uboków nie ma tylko piękny antydepresyjny efekt.
  • 4 / / 0
:halu: :halu: Ostro po 3x100mg ketaminy R jakieś właściwie wizje dotyczące jedności kolorowe fraktale huj wi? Lol . A kiedyś jadłem s kete to jedynie pamiętam że chodziłem na czworaka po hotelu hehehe %%% :* :trucizna: ale odczułem po niej fajny efekt antydepresyjny który tam się utrzymywał 2tyg wyraźny
  • 2 / / 0
Wie ktoś może jak sprawdzić/ocenić czystość ketaminy ? + jeżeli będzie jakoś zanieczyszczona to ją przeczyścić.
  • 186 / 50 / 0
@szczurrafalek777 W domu tego nie sprawdzisz tzn. możesz tylko ocenić na podstawie wyglądu i działania. Akurat zsyntezować ketaminę nie jest łatwo, a do tego nie jest tak popularna jak np. stymulanty, więc raczej nikt bez odpowiedniej wiedzy i sprzętu za produkcję się nie bierze.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.