Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 50 / 9 / 0
@luks77 przeczytaj mój wątek z rocznego microdosingu.

Żeby tripowanie miało działanie terapeutyczne to musi to iść w parze z terapią i warto się do tego przygotować. Ok 1-2 tygodnie detoksu, ćwiczenia oddechowe i medytacja, wsparcie muzykoterapią i aromaterapią też nie zaszkodzi. Tu liczy się intencja i okoliczności bardzo mocno.
  • 4 / / 0
@JulietteS
Dzieki, właśnie przeczytałem twój post o 1y mikro, szczerze widze ze mamy dużo wspólnego tez podejrzewam u siebie adhd które właśnie to leczę mikro dawkami marihuany 0.07g waporyzacja (podbic dopamine abym mógł ruszyć do robienia tasków w ciagu dnia, bez tego jest ciezko potrafię leżeć w paraliżu) wiesz o co chodzi, mikrodawko grzybów pomagały Ci na tego typu rzeczy związane z ADHD? Czy może najlepszym rozwiązaniem tutaj byłaby pełnoprawna diagnoza i jazda na Medikinet itd. Tutaj niestety blokuje mnie to ze stimy blokują mocno apetyt a ja niestety mam BMI poniżej dolnego progu i walczę o każdy kilogram ;/.
  • 50 / 9 / 0
@luks77 pełnoprawna diagnoza jest zawsze na propsie.

Nie wiem czy grzyby ci coś na to pomogą. Mnie pomogły z objawami depresyjnymi, bo samo natężenie objawów ADHD to u mnie jest raczej graniczne i co najwyżej upierdliwe, a nie uniemożliwiające funkcjonowanie. Prokrastynacja jest u mnie bardziej związana z odczuwanym bólem.

Tu jest fajny artykuł na temat kofeiny i ADHD. Nie jest tak skuteczna jak leki na receptę, ale teoretycznie też ma jakiś potencjał. Zawsze jakiś punkt startowy zanim otrzymasz diagnozę i ewentualne leki.

https://www.webmd.com/add-adhd/adhd-caffeine

Teoretycznie podobny potencjał ma też teanina:

https://www.verywellmind.com/l-theanine ... hd-5248441

Dieta przy ADHD jest ważna, bo niektóre dodatki używane w przemyśle spożywczym potrafią napędzać niektóre symptomy. Tu możesz sobie znaleźć wskazówki pod tym kątem. W twoim wypadku raczej w jakimś wariancie wysokobiałkowym:

https://www.healthline.com/nutrition/mind-diet

Budowa mięśni to niestety dobry trening siłowy + właśnie dieta. Raz, że nadwyżka kaloryczna, a dwa że odpowiednie makro (bez białka ani rusz). Czy ci się chce jeść, czy nie, to po prostu musisz. Kreatyna jest zawsze dobrym wyborem, ale też pamiętam, że gdzieś czytałam o protekcyjnym działaniu HMB pod tym kątem i ogranicza to ubytki masy mięśniowej jak jesteś na deficycie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.