Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
Cześć

Nadużywałem 3/4cmc (prawdopodobnie). Pisząc nadużywać mam na myśli maratony 24h raz na kilka tygodni przez okres kilku miesięcy.

Po tym wszystkim wykonałem badania hormonalne.

Estradiol - poniżej normy
LH, FSH - w dole normy
Testosteron - powyżej średniej
Wolny testosteron - u góry widełek

Z najbardziej widocznych objawów to przerzedzenie włosów, mimo dobrej diety i sportu. Pogorszenie jakości spermy.

Mam duże podejrzenia, że powodem było używanie tych substancji.
Na końcu postu wstawiam artykuł, który naprowadził mnie na takie poszlaki. Dodatkowo przypomniałem sobie, że mojej znajomej zawsze przesuwał się okres gdy poleciała, co też jest jakąś poszlaką, że substancje te mają duży wpływ na układ hormonalny.

Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia lub przemyślenia?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8145484/
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 39 / 2 / 0
Testosteron wolny w górnych widełkach to wręcz zaleta, a jeśli chodzi o estrogen, lh i FSH to lipa, robiłeś może kiedyś badania aby mieć porównanie? Niskie estro długoterminowo źle wpłynie na stawy i kości jak i płodność, jeśli jesteś się dobrze odżywiasz a i tak masz takie wyniki to poszukaj OGARNIĘTEGO endokrynologa dla własnego zdrowia
  • 3623 / 598 / 1
Wydaje mi się że jeśli nie robiłeś badań przed maratonem i po to nie można się odwoływać do tego argumentu. Jeśli mierzyłeś tylko raz, dopiero po wystąpieniu objawów i jak przestałes No to nie jest to miarodajne.

Druga rzecz jest taka że piszesz: maraton 24h raz na parę tygodni, przez okres kilku miesięcy.
To teraz uporządkujmy:
– to dobra metoda używania bo dajesz raz a dobrze a później spokój na długi czas. Bardzo dobrze to chroni wrażliwą tolerancję przed wzrostem. Uważam osobiście że lepiej właśnie w ten sposób niż codziennie po trochu.

Tylko że jest problem: dla mnie raz na kilka tygodni to znaczy że co najmniej raz na dwa tygodnie bo jeśli "kilka" to nie jeden a jeśli nie jeden to znaczy że co najmniej dwa.
Załóżmy właśnie że wychodziło ci raz na dwa tygodnie. To by dawało mniej więcej dwa razy w miesiącu.
Dwa:
Kilka miesięcy to mogą być dwa – trzy miesiące ale też 8 – 9 miesięcy czyli prawie cały rok.
Przyjmijmy że to było 6 miesięcy. Oznacza to że w sumie waliłeś 2 x 6= się 12 razy.

Stary, w porównaniu do poważnych zawodników to możesz się schować.

Są tacy, Którzy obracają co najmniej
1 –2 gramy dziennie i tak codziennie od miesięcy.
Wobec tego zwykły przeciętniak spożywający sztukę dziennie, prześcignął cię już w drugim tygodniu twojego śmiesznego "maratonu", pozal się Boże.
No chyba że chcesz powiedzieć, że na dwóch robiliście dwa pięć w dwa dni, to mogłeś sobie zaszkodzić....

Tak jak wspomniałem twoje podejrzenia i różnią się od moich, które mówią że znalazłeś się tajemniczą chorobą z Wietnamu i Laosu!

Po prostu akurat coś ci zaczęło dolegać, można być że to zatrucie może być że chemikalia nieoczyszczonego produktu, metabolicy, może masz wątło zdrowie, może się na coś leczysz, może wcześniej kirałeś klej i nitro rozpuszczalnik?
Może zażywasz jakieś leki albo zacząłeś zażywać i zaczęły wypadać włosy?
Może się akurat rozwiodłaś albo pokłóciłeś z żoną i jesteś w stresie? Może byłeś głupi i używałaś tego nie tak jak trzeba? Może jakaś autorska metoda? Albo autorskie mixy?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.