Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 144 / 28 / 0
Siemano. Nie znalazłem takiego tematu, więc go tworzę. Był ktoś z was ostatnio w Nepalu? Da się tam obecnie coś ogarnąć w aptece jakieś opio lub benzo bez recepty?
adhibe rationem difficultatibus
  • 871 / 119 / 22
Szperaj po aptekach - może utrafisz. Oficjalnie w Nepalu benzodiazepiny wymagają recepty. Jednak w praktyce bywa inaczej,część aptek sprzedaje „leki kontrolowane” bez recepty. O opio ciężej, benzo łatwiej skołować. No i mają tam najlepszy # na Świecie. Rewela. OM MA NI PE ME HUNG - jak to tam mantrują!
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 28 / 0
Właśnie czytałem, że jeszcze 10-15 lat temu można było kupić OTC kodeinę bez dodatków. Benzo się trochę boję, bo w moim wypadku może się to skończyć ojebaniem całego opakowania i zepsuciem sobie wycieczki. Chyba że wezmę jakieś słabe. No cóż, pozostaje mi się przekonać na własnej skórze jak wygląda tam sytuacja w aptekach. Do Polski raczej nie będę nic przywoził, bo mam międzylądowanie w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Tamte pojeby mają nawet kwetiapine wpisaną na listę narkotyków (sic!), a z tego co pamiętam chyba jest tam druga kontrola bezpieczeństwa nawet przy przesiadaniu się do innego samolotu
  • 144 / 28 / 0
Pytałem o kodę i tramca w kilku aptekach, ale nie mieli w ogóle, ewentualnie raz zaoferowali kodeinę z paracetamolem przy dawce 10mg tej pierwszej.

Zielsko i hasz proponowali ciągle w dzielnicy Thamel w Kathmandu. W Pokharze i na prowincji nie zdarzyło się, co oczywiście nic nie znaczy.

Próbowałem palenia które typ z hotelu dostał gratis do zakupu rzeźbionej fajki. Susz rozdrobniony, suchy, z wyglądu niskiej jakości. Jednak moc przyzwoita, faza przyjemna, rześka, co sugeruje że zielsko nie zostało zebrane za wcześnie. haszu nie próbowałem, ale rikszarze ciągle proponowali.

Pozdro
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.