Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 128 / 21 / 0
Siemano. Nie znalazłem takiego tematu, więc go tworzę. Był ktoś z was ostatnio w Nepalu? Da się tam obecnie coś ogarnąć w aptece jakieś opio lub benzo bez recepty?
adhibe rationem difficultatibus
  • 870 / 118 / 22
Szperaj po aptekach - może utrafisz. Oficjalnie w Nepalu benzodiazepiny wymagają recepty. Jednak w praktyce bywa inaczej,część aptek sprzedaje „leki kontrolowane” bez recepty. O opio ciężej, benzo łatwiej skołować. No i mają tam najlepszy # na Świecie. Rewela. OM MA NI PE ME HUNG - jak to tam mantrują!
  • 128 / 21 / 0
Właśnie czytałem, że jeszcze 10-15 lat temu można było kupić OTC kodeinę bez dodatków. Benzo się trochę boję, bo w moim wypadku może się to skończyć ojebaniem całego opakowania i zepsuciem sobie wycieczki. Chyba że wezmę jakieś słabe. No cóż, pozostaje mi się przekonać na własnej skórze jak wygląda tam sytuacja w aptekach. Do Polski raczej nie będę nic przywoził, bo mam międzylądowanie w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Tamte pojeby mają nawet kwetiapine wpisaną na listę narkotyków (sic!), a z tego co pamiętam chyba jest tam druga kontrola bezpieczeństwa nawet przy przesiadaniu się do innego samolotu
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.