Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 5 / 3 / 0
Ruletka: jest ryzyko pogłębienia się negatywnych stanów
U mnie tak właśnie było
Że mnie złożyło
I depresję przywróciło
  • 5 / / 0
04 sierpnia 2024yoshi420 pisze:
U mnie brak interakcji - biorę paroksetynę 20mg i pregabalinę 2x 75 mg i do tego medyczna mj. Leki działają jak trzeba.
Dla mnie mj przymula działanie pregabaliny. Znacznie lepiej działa, jak się odstawi. Więcej chęci do działania i wcześniejsze wstawanie.
  • 665 / 173 / 0
Pewne jest jedno, konopie nasilają działanie wszelkich leków psychotropowych i zazwyczaj vice versa. Mając pierwszeństwo jako główny metabolit powodują kumulację leków w organizmie przez co leków potrzeba mniej by osiągnąć identyczny efekt terapeutyczny. Wyjątkiem mogą być ssri które działają bardzo silnie w obrębie serotoniny więc mogą poniekąd zmniejszać efekty psychoaktywne mj. Warto jednak zawsze dopytać w swojej klinice przez zastosowaniem.
  • 42 / 6 / 0
SSRI jak brałem - przyćmiewała działanie. Kompletnie. Za to przy lekach typu atomoksetyna mnie interesuje ktoś coś? Zaburza działanie czy nie? Bo nie wiem jak do tego podejść w klinice jak będę sobie ogarniać reckę - czy mówić w ogóle doktorom na ten temat?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.